Mezun olmadan iş görüşmesi yaptılar

Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı, Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencilerine iş...

Naksan Holding İnsan Kaynakları Müdürü Levent Özocaklı, Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencilerine iş görüşmesinin inceliklerini anlattı ve mezuniyet öncesi uyarılarda bulundu.
Özocaklı, Gaziantep Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. İş yaşamında karşılaşılan zorlukları ve deneyimlerini aktaran Özocaklı, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. “Deneyim edinmek için çalışmaya mutlaka öğrenciyken başlayın ve önünüze çıkan fırsatları değerlendirin.” diyen Özocaklı, kişisel özgeçmiş hazırlamanın inceliklerini de uygulamalı olarak anlattı. İnternet üzerinde yer alan örneklerden yola çıkılarak hazırlanan CV’lerin bir insan kaynakları müdürünü tam olarak tatmin etmeyeceğini belirten Özocaklı, “Standart CV’nizin önüne ekleyeceğiniz bir sayfalık ön bilgilendirme yazısı, kesinlikle rakipleriniz ve sizin aranızda fark yaratacaktır." hatırlatmasında bulundu.
Giyim ve kişisel bakımın ilk izlenimde büyük önemi olduğunu vurgulayan Özocaklı, “Elinde dövme olan bir kişinin garson olarak iş bulması çok zordur. Bayanlarda aşırı makyaj, erkeklerde küpe gibi şeyler ilk izlenimi olumsuz etkiler.” diye konuştu.
Özocaklı, genç arkadaşların sıfırdan başladıkları aynı şirkette uzun bir kariyer hedeflemeleri gerektiğini, çok iş değiştirmenin hem işverenler tarafından olumsuz algılanacağını, hem de kendilerine fayda sağlamayacağını belirtti. Bir öğrencinin etkileyici bir özgeçmiş vermesinde öncelikli olarak iş deneyimi, ardından da yaptığı stajlar ve başarı gösterdiği sertifika programlarının geldiğini dile getiren Özocaklı, “Yeni mezun bir kişinin insan kaynakları müdürünü etkileyecek bir iş deneyimi olabilmesi için mutlaka okula devam ederken çalışmaya başlaması gerekiyor. Eğer bu çalışmanız mümkün değil ise stajlarınız ve sertifikalarınız daha da önem kazanıyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz