Mezuniyet Kolay Mı?

Her şey daha yeni mi başlıyor ?

Mezuniyet çok dertli şey! Neyse ki hemen mezun olmuyorum. Buna rağmen bu psikoloji beni içine aldı, sıkı sıkı da sardı.

Fotoğraf çektirelim dediler, dünya kadar işim olmasına rağmen yaptım makyajları sürdüm allıkları, rujları ve işlerimin arasında koşa koşa gidip poz üzerine poz verdim. Yalnız şu poz konuları çok fena! Zira bireysel pozlarımda o kadar şirin görünme çabalarıma rağmen adeta bir Kurbağa Kermit idim. Siz siz olun saçı makyajı aceleye getirmeyin, ben her zamanki halimle güzel çıkıyorum demeyin. Güzel güzel makyajınızı yapın, sonra da üstüne bir poz görüntünüze bakın. Mesela ben göz üstlerimi çok koyu boyadığım için flashlar altında kötü çıkmışım. Işık oyunlarına dikkat!

Reklam
Reklam

Yıllık işleri haricinde bir de o sınav benim bu sınav senin olayları var. Bu sene sınavlar konusunda şanslı bir insanım. Hiç birine girmiyorum. Yani ne sınav kuyruğu derdim var, ne sınav parası yatırma derdi. Yine de arkadaşlarım sayesinde pek bir vakıfım bu olaylara. O yüzden güzellerim öncelikle kağıt kalemi elinize alıp internet başına! Sınavları incelemeden, hangi sınav ne içindir, ücreti nedir, başvurusu neredir konularını iyice not alın. Çünkü bu nalet sınavların ne amaçları aynı, ne başvuru yerleri, ne de başvuru ücretleri!
İncelemeniz tamam mı?
O zaman size kocaman bir takvim yaraşır!
Zira her başvuru süreci maksimum 7 günlük bir süreç!
Kaçırdınız mı yandınız!

Mezuniyet belgeleri, işlem bildirmeler, referans mektupları ise pek uğraşmalı! İnsan yeniden birinci sınıf civcivlerinden olsam diye düşünmeden edemiyor. Bir de bütün bu koşuşturmacalar arasında bir bitirme tezi pırtlatmak zorundaysanız psikolojinize hakim olun! Ara sıra bol oksijen yürüyüşleri, düzenli beslenme, çevreden yardım istekleri...bunlar önemli. Yok, ben daha mezun olmuyorum, kafam rahat diyorsanız bile çevrenize iyi davranın bebeklerim. O arkadaşlar son sınıfta hayat kurtarıcı melekleriniz olabilir, bilesiniz.

Reklam
Reklam

Koşuşturmacalar, son sınavlar sonrası kurtuldunuz mu sanıyorsunuz? Öncelikle mezuniyet töreni sonra da parti olacak. O kilolar verilecek, o sivilceler gidecek, o harika kıyafet bulunacak, partiye gidilecek grup ayarlanacak ve çok eğlenilecek. Peki, yazdığım kadar kolay mı? Bence değil! Siz siz olun ananızı, babanızı, ablanızı, abinizi hatta kardeşlerinizi iyi organize edin. Elbise şöyle olacak, banka parası böyle yatacak, şu saatte şu şuradan alınacak, tez buradan ciltlenecek, kuru temizleme buradan halledilecek hepsini yazın. Konuşmaya zamanınız pek olmayabilir ya da sinirleriniz aşırı yıpranabilir ama yazılı bildirim yaparsanız her şey daha kolay.

Hadi bakalım, göreyim sizi!
Mezuniyetin kral ve kraliçeleri geliyor.
Yirim!

Miyuki