Mezuniyet Töreninde Havai Fişek Faciası (2)

'KOLUM VE BACAKLARIMDA YANIKLAR OLDU' Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2'nci dönem mezunları için düzenlenen törende patlatılan havai fişekler nedeniyle yaralananlardan

'KOLUM VE BACAKLARIMDA YANIKLAR OLDU'
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2'nci dönem mezunları için düzenlenen törende patlatılan havai fişekler nedeniyle yaralananlardan bazıları, olay anını anlattı. Ablasının mezuniyeti için Alanya'ya geldiklerini belirten Yaprak Sumakoğlu, "Mezuniyet gecesinde törenin sonlarına doğru havai fişek gösterisi başladı. Kutlamalar sırasında havai fişeklerden bir tanesi patlamadan üzerimize doğru geldi. O anda patladı. Üzerime yanıklar geldi. Vücudumda yanıklar oldu. Hemen ambulansı aradım. Önce özel hastaneye, sonra devlet hastanesine getirildim" diye konuştu.
Kızının mezuniyet törenine geldiğini belirten Sevinç Özer ise "En arka sırada oturuyordum, kep töreninde bir ışık geldi ve yanığı hissetim. O an acıdan ne yaptığımı bilmiyorum kolum ve bacaklarımda yanıklar oldu. O patlamadan sonra canımla uğraşırken müzik vardı. Bunda etkisi olanlardan şikayetçiyim" dedi.
'DURUMU AĞIR OLAN YOK'
ALKÜ TIP Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Arslan, yaralılar arasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığını belirterek şunları söyledi:
"Cuma günü mezuniyet töreni sırasında meydana gelen talihsiz olay sırasında müdahale ettik. 112 personeli ile konuşarak hastaları üniversitemiz hastanesine kaldırdık. Ancak 112 önce yakın hastanelere götürdü. Daha sonra bu hastalarımızı Alanya Eğitim Araştırma Hastanesine transfer ettik. Cuma günü ortopedi servisine yatırdık. Tüm tedavileri uzman arkadaşlarca yapıldı. Genel olarak çoğunda birinci derece, bir hastamızın ikinci derece yanığı oldu. Bir hastamızda şiddetli patlamadan dolayı kulağında küçük bir yırtık var. Sorunsuz iyileşecek. Bir hastamızda da kafatası kemiğinde küçük bir çatlak var. Tedavisi sürüyor. Yakında taburcu etmeyi planlıyoruz."
'BİZ DÜĞÜN SAHİBİ GİBİYDİK'
ALKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Uysal ise Mezuniyet törenin başından sonuna kadar tüm sorumluluğun organizasyon şirketinde olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Biz sadece aynı düğün misali ev sahibi bizdik, ama düğün salonu başkasında. Biz düğüne gittik ama salonda elektrikler kesildi. Organizasyon şirketinin burayı daha eğlenceli kılmak için yaptığı şey patladı. Bizim de üzerimizde patlayabilirdi. Bu talihsiz hadisenin ardından gereken her şeyi yaptık. Süreci başından itibaren sağlıklı bir şekilde yürüttük. Üniversitelerdeki birimlerimiz hastalarımız için seferber oldu. Burada suçlu olarak algılanmamızı doğru bulmuyorum. Süreci doğru sürdürdük. O velilerimizin canı nasıl yandıysa, bizim de yandı. Onlar nasıl şikayetçi ise biz de organizasyon şirketinden şikayetçiyiz. En küçük bir ihmal dahi olsa bu cezasız kalmayacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: