MGK toplantısı başladı

Milli Güvenlik Kurulu(MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı.

Toplantıda BDP’nin Meclis’i boykot kararının ardından bölgede yaşanabilecek olaylar ve Suriye’deki gelişmeler ana gündem maddelerini oluşturuyor.

Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplanan MGK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kuvvet Komutanları, MGK üyesi bakanlar ve ilgili bürokratlar da hazır bulundu.

Toplantıda ana gündem maddesini Suriye’de yaşanan olaylar ve ardından Hatay’a gelen Suriye vatandaşlarının durumu ve sınır çatışması riski konularının oluşturuyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Ankara Büyükelçisi ile görüşen ve bilgi alan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halit Çevik, kurul üyelerine konuyla ilgili brifing verecek.

Reklam
Reklam

Toplantıda ayrıca KCK ve diğer davalardan tutuklu milletvekillerinin durumu ve BDP’nin Meclis’i boykot etmeyi gündeme taşımasının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanabilecek olası güvenlik sorunları da gündeme gelecek.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MGK toplantısı öncesi MGK üyesi Bakanlar, Başbakanlık ve MİT Müsteşarı ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir araya geldi. Erdoğan yaklaşık bir saat bakanlar ve ilgili bürokratlarla toplantı yaptı.

ANKA

Anahtar Kelimeler: