MGK'nın gündemi çözüm süreci ve çekilme

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında saat 13.30'da toplanacak.

Toplantının ana gündem maddesini ise çözüm süreci ve PKK'nın Türkiye sınırları dışına çekilmesi oluşturacak.

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MGK üyesi bakanlar ve kuvvet komutanları katılacak.

İç ve dış gelişmelerin etraflıca değerlendirileceği MGK'da, yurdun bütünlüğünü ve bölünmezliğini, toplumun huzur ve güvenliğini hedef alan ve vatandaşların canına, malına, hak ve özgürlüklerine kasteden terörist eylemlere karşı güvenlik güçlerinin yürüttüğü mücadelenin görüşülmesi ve bu mücadelenin "kararlılıkla" sürdürüleceği mesajı verilmesi bekleniyor, teröre karşı yaz döneminde yürütülecek faaliyetlerin de gözden geçirilmesi öngörülüyor.

Reklam
Reklam

PKK'nın sınır dışına çekilmesine ilişkin açıklamanın beklendiği kritik bir günde toplanacak MGK toplantısında başta Başbakan Erdoğan olmak üzere ilgili bakanların sürecin geldiği nokta ve bundan sonra izlenecek yol hakkında diğer kurul üyelerini bilgilendirmesi tahmin ediliyor.

MGK toplantısında ayrıca Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmeler ve özellikle Suriye'deki durum kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Anahtar Kelimeler: