Mhk Hakemlerin İlk Yarı Performansından Memnun

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, liglerin ilk yarısında hakemlerin gösterdikleri performanstan memnun olduğunu...

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, liglerin ilk yarısında hakemlerin gösterdikleri performanstan memnun olduğunu söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya Belek’te bulunan Gloria Resorts Otel’de düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri’ne katılan MHK Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin performansından memnun olduğunu söyleyerek, “İlk yarı değerlendirmesi geçmiş yıllarla kıyaslama yaptığımızda hakemlerimizin bu sezon geleceğe dönük son derece başarılı olduklarına inanıyorum. Bu arada zaman zaman oluşan hakem hatalarının normal olduğunu bu tip hakem hatalarının dünyada da olduğunu, Türkiye’deki gibi bu kadar ön plana çıkarılması da hoş değil. Geleceğe dönük ikinci yarıdaki çalışmalarımız itibariyle Türk hakemlerinin daha iyi yerlere geleceğine inancımı taşıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Cüney Çakır gibi hakemlerin kendi evlatları olduğunu belirten Alp, “Biz abi kardeş ilişkileri içerisindeyiz. Elimizden gelen her türlü emeği ortaya koyuyoruz. Onlar nasıl bir emek ortaya koyuyorlarsa biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aramızda böyle bir sevgi oluşmuşsa bundan sonra başarıların da temeli atılmış oluyor” diye konuştu.

Halis Özkahya’nın verdiği rapor sonrasında Tahkim Kurulu’nun vermiş olduğu kararla ilgili soru üzerine Alp, “Bu konuda söyleyeceğim hiçbir şey yok. O bizimle alakalı bir konu değil. Tamamen TFF ile ilgili bir olay. Hakemle ilgili yaptırımlar ise bu tip hatalar yaptıkları zaman belli bir süre için dinlendiriliyor. Zaman olarak kaç hafta olacağı yönetim kurulu ile oturulur karar verilir” cevabını verdi.

CÜNEYT ÇAKIR: “TÜRK HAKEMLİĞİNİ BÜTÜN DÜZENLENEN BÜYÜK ORGANİZASYONLARDA HER SEFERİNDE BURADA BİR TÜRK HAKEMİ VAR DEDİRTTİRMEK İSTİYORUZ”

FIFA Hakemi Cüneyt Çakır, kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduklarını vurgulayarak, “UEFA ve FIFA tarafından izlenmeler benim için olduğu gibi diğer arkadaşlarımız için de geçerlidir. Bizim kendimizi geliştirmemize yol açıyor. Biz bundan çok mutluyuz. Bunun sonucunu da somut olarak alıyoruz. Türk hakemliğinin gerek yurtiçinde yurt dışında yeri bellidir. İstediğimiz yerde miyiz? Hayır hala değiliz. İnşallah daha çok çalışarak hedefimiz kalıcı olmak. Türk hakemliğini bütün düzenlenen büyük organizasyonlarda her seferinde burada bir Türk hakemi var dedirttirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de yönettikleri maçlarda hakemlerin gerekli saygıyı görüp görmediği yönündeki soruya Çakır, şu cevabı verdi:

“Biz futbol ailesi olarak hakemleri bir kenara futbolcuları bir kenara koyamayız. Nasıl biz verdiğimiz kararlardan suçlanıyorsak ve biz bunu istemiyor saygı diyorsak, önce biz saygı göstermemiz lazım. Bizler çok çalışarak maçlara iyi hazırlanarak iyi performans göstererek karşı tarafa saygı göstereceğiz. Ondan sonra da saygıyı hak edeceğiz. Bizler elimizden geldiği şekilde maçlara iyi hazırlanıyoruz. Bizim tek beklentimiz saygıdır. Hakem futbolcular arasındaki ilişkilerin daha iyiye gittiğine ve daha da iyi olacağına inanıyorum. Çok olumlu bakıyorum geleceğe bunun sonucunu pozitif olarak ülke olarak almamız gerekiyor. Hakemler futbolun önünde futbol mu hakemlerin önünde tartışmalarını bırakmamız lazım. Hiçbir şey kazandırmaz Türk futboluna bu. Hem hakemlerimiz hem takımlarımız hem de milli takımımız iyi olmak zorunda biz ancak bu şekilde yola daha kuvvetli devam edebiliriz Türk futbol ailesi olarak. Yurt dışında destekleniyoruz. Hem yurt dışında hem de yurt içinde büyük saygı gördüğümüzü düşünüyoruz. Burada da destekleniyoruz. Orada da destekleniyoruz. Böyle bir derdimiz yok. Bize dua ediyorlar spor kamuoyuna buradan teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değerlendiren Çakır, “Başbakanımız bizi davet etti. Bizim için büyük bir onurdur. Bütün Türk hakemleri adına büyük onur ve gurur günüdür. Türk hakem camiasına verilen bir değerin göstergesidir. Başbakanımız spor ve sporcuya değer veren bir kişidir. Bizim için çok önemli ve güzel bir gündü çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz