"MHK ile ilgili bir çalışmamız yok"

ANKARA (İHA) - Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile ilgili bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

MHK seçimlerinin iptal edilmesinin ardından konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bakan Şahin, kendisine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerince, UEFA'dan 'MHK'nın seçimle değil atamayla oluşturulması' gerektiğine dair bir yazı geldiğinin söylendiğini kaydetti. Futbol Federasyonu'ndan, UEFA'nın gönderdiği yazıyı istediğini belirten Şahin, "Seçimle ya da atamayla, hangisi gerekiyorsa onu yaparız. Türkiye uluslararası sözleşmeleri şimdiye kadar uymuş bundan sonra da uyacaktır.

Reklam
Reklam

Yazı bize gelsin gerekli çalışmaları yaparak üzerimize düşeni yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, İzmir'de düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları (UNİVERSAIDE) için oluşturulan Hazırlık Düzenleme Kurulu ilk toplantısını Ankara'da yaptı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ve TRT yetkilileri katıldı.

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Bakan Şahin, Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları'nın Türkiye'ye yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi için hükümet ve Meclis olarak üzerlerine düşen görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini söyledi.