MHK seçimlerinin iptali onandı

Yargıtay 4. Hukuk Mahkemesi, Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 'Merkez Hakem Kurulu seçimlerinin iptaline ilişkin verdiği kararı onadı.

Davanın bugünkü karar duruşmasına, davacı Kemal Ulusu'nun avukatı Mehmet Akif Uçar ile davalı Futbol Federasyonu'nun avukatı İsmail Özersin katıldı.

Avukat Özersin, Futbol Federasyonu'nun işleyişi ve yapısı hakkında bilgi verdi.

Federasyonu'nun özerk bir kuruluş olduğunu dile getiren Özersin, dairenin yerel mahkemenin kararını onaması durumunda, Türk Milli Takımı ve futbol takımlarının Avrupa maçlarına çıkamaması tehlikesinin ortaya çıkacağını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Özersin, daha önce Futbol Federasyonu Başkanlığı yapmış olan Kemal Ulusu'nun, bu tehlikeyi bile bile konuyu federasyonunun genel kurulunda çözmek yerine, yargıya taşımasını anlayamadıklarını söyledi.

MHK Kanunu'na göre, kurulun 9 asıl 9 yedek üyesi bulunduğunu, bu 9 asıl üyenin 7'sinin faal olmayan hakemlerden, 2'sinin ise spor alanında en az 10 yıl mesleki deneyimi olan kişilerden oluşması gerektiğini vurgulayan Özersin, MHK üyelerinin, bu kanuna göre seçildiğini kaydetti. Avukat Özersin, kurulun 2 üyesinin spor alanında tanınmış kişilerden oluştuğunu ifade etti.

Davacı Ulusu'nun avukatı Uçar da, MHK seçimlerinin, Futbol Federasyonu Kanunu'nun 15. maddesinde düzenlendiğine işaret ederek, bu yasa doğrultusunda, 9 asıl üyeden 2'sinin spor alanında 10 yıllık tecrübesi olan kişilerden seçilmediğini, bütün üyelerin eski hakemler olduğunu öne sürdü. Uçar, yasa hükmüne uyularak, yerel mahkemenin Futbol Federasyonu MHK seçimlerinin iptali yönünde verdiği kararın onanmasını istedi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin federasyonun MHK seçiminin iptali yönünde verdiği kararı onadı.

Reklam
Reklam

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türkiye Futbol Federasyonu MHK seçimlerinin iptaline karar vermişti.

Dairenin bu kararı doğrultusunda Futbol Federasyonu kararın düzeltilmesi talebinde bulunabilecek.