MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı'na Doğru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Ahmet Çakar, seçilmesi halinde kongre sürecine 2 ay kala istifa edeceğini belirterek, "Genel

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Ahmet Çakar, seçilmesi halinde kongre sürecine 2 ay kala istifa edeceğini belirterek, "Genel başkanlığımı askıya alacağım. Bu da fırsat eşitliğini sağlayacaktır" dedi.

Çakar, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin'i parti binasında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakar, 4 Kasım'daki kurultayda, demokratik ahlak ve anlayışla güzel bir kongre yapacaklarını ifade etti.

Kongrenin hem MHP hem de Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Çakar, "Çünkü Milliyetçi Hareket'in, kendini tazeleyerek, taze bir kana kavuşarak, yeni genel başkan, yeni bir kadro, yeni bir fikir, yeni projelerle Türk Milleti'nin huzuruna çıkması lazım. Bu fırsat 4 Kasım'da var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Çok adaylı, demokratik bir kongre" yapmayı umut ettiklerini ifade eden Çakar, yaklaşık 11 kişinin genel başkanlık için adaylığını açıkladığını belirtti.

Seçildiği takdirde tüzükteki tüm antidemokratik maddeleri ve fıkraları değiştireceğini savunan Çakar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Seçilirsem, genel başkanlık süresini 3 dönemle sınırlandıracağım. Birinci dönem hazırlık, ikinci dönem de iktidar. Bir demokratik ifade daha kullanmak istiyorum. Eğer genel başkan seçilirsen kongre sürecine 2 ay kala istifa edeceğim. Genel başkanlığımı askıya alacağım. Bu da fırsat eşitliğini sağlayacaktır."

Partinin kapısını Türk milletine açacaklarını ifade eden Çakar, "fikirde birlik, tercihte özgürlük" anlayışıyla kongre yapmayı umut ettiklerini aktardı.

Çakar, kongre salonuna Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başkanlığında, diğer adaylarla girmek ve kol kola salondan çıkmak istediklerini aktardı.

İlk oyu Devlet Bahçeli'den istediğini ifade eden Çakar, kendisinin Bahçeli'ye 2 defa oy verdiğini belirterek, "Şimdi de ondan ben oy istiyorum. Birincisi 1997, ikincisi de 2009'da olmak üzere iki defa oy verdim. Şimdi de ben onun oyunu istiyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: