Mhp Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz’dan Gazetecilere Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeni...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeni ile Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğlu'nu ziyaret etti.

AGD Sosyal Tesisleri'ne gerçekleşen ziyarette konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, basın mensuplarının çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Yılmaz, “Onlarda kendilerine verilmiş olan görevin gereği olarak haber peşinde koşuyorlar. Vatandaşlarımızın en doğru, en sağlıklı ve en hızlı şekilde gelişmelerden, olaylardan haber almaları konusunda gayretlerinizi takdirle karşılıyorum ama çalışma sırasında yazın sıcağına, kışın soğuğuna, karına, yağmuruna aldırmadan haber peşinde koşturuyorsunuz. Zaman zaman Afyon'da bulunduğumuz süre içerisinde gayretlerinizi görüyorum. Haberlerde bazen sorunlarla da karşılaşıyoruz. Basın özgürlüğü demek, medya sektöründeki arkadaşlarımızın istediğini yazabilmesi, halkın sesi olabilmesi, doğruyu tarafsız olarak dile getirmesi demektir. Bu kapsamda baktığımız zaman biz bu özgürlüğün olmadığını görüyoruz. Basın tabanında çok ciddi sıkıntılar var. Sahaya çıkan muhabir arkadaşlarımızın edindiği bilgiler, haberler, belgeler haber haline getirildikten sonra her nedense üstleri tarafından hep engelleniyor. Kamuoyunu aydınlatmak olan siz değerli kardeşlerimizin emeği bu nedenle hep boşa gidiyor. Siz Gazeteci arkadaşlarımın birlik beraberliğini Allah bozmasın diyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGD Başkanı Abdioğlu ise, Kemalettin Yılmaz’a teşekkür ederek, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada basın üzerindeki baskının kalkması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz