Mhp Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri:

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Samsun'daki sele ilişkin TOKİ yetkililerinin, 'gecekonduların yıkılıp yerine imar yönetmeliğine...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Samsun'daki sele ilişkin TOKİ yetkililerinin, 'gecekonduların yıkılıp yerine imar yönetmeliğine uygun konutların yapılmasıyla olası daha vahim sonuçların önüne geçildiğini' söylediklerini belirterek, “Bu ifadeler aslında suçüstü yakalanmanın ve sorumsuzluğun itirafıdır. Daha az ölüme sebebiyet vermekle bir kurum, yaptıklarını ve kendisini savunabilir mi?” dedi.

Yeniçeri, Meclis’te düzenlendiği basın toplantısında, her doğal afetin ardından aynı türden konuşmalar ve savunmalar yapıldığını belirterek, “Böylece sorun zamana yayılıyor ve bir süre sonra da unutulmaya terk ediliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun'daki sele ilişkin TOKİ yetkililerinin, 'gecekonduların yıkılıp yerine imar yönetmeliğine uygun konutların yapılmasıyla olası daha vahim sonuçların önüne geçildiğini' söylediklerini belirten Yeniçeri, “Bu ifadeler aslında suçüstü yakalanmanın ve sorumsuzluğun itirafıdır. Savunma, 'gecekondu yıkılıp, dönüşüm gerçekleştirilmeseydi daha fazla ölüm olacaktı' şeklindedir. Bunun nasıl bir savunma olduğunu birinin çıkıp açıklaması gerekir. Daha az ölüme sebebiyet vermekle bir kurum, yaptıklarını ve kendisini savunabilir mi? Meydana gelen olayları bir süre sonra unutan, konuyu suç ve ceza bağlamında değerlendiren kamu yöneticileri bu felaketlerin başlıca sorumlusudur” diye konuştu.

Tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin CHP'nin, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağırmasına destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine ise Yeniçeri, “MHP destek verir, onda hiç kuşku yoktur. Yalnız bunların denetimli serbestliklerinin yasama görevlerini yerine getirmelerine engel olmayacak şekilde sağlanması gerekir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: