Mhp Ankara Milletvekili Yeniçeri’nin Basın Toplantısı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in biber gazlarının tamamen doğal, bitkisel...

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in biber gazlarının tamamen doğal, bitkisel ve zararsız olduğu yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, “Sayın İçişleri Bakanı galiba biberden yola çıkarak böyle bir açıklama yapıyor. O biberlerin gaz haline dönüşmesi ölümlere sebebiyet verebilir. Umut ediyoruz, özlüyoruz ki, biber gazı kullanılmayacak ya da en az kullanılacak bir Türkiye’yi Sayın İçişleri Bakanı bize sunsun” dedi.

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Tunceli Ovacık’ta teröristler tarafından kaçırılmasının da serbest bırakılmasının da soru işaretleriyle dolu olduğunu söyledi. Aygün’ün BDP hariç PKK’nın milletvekilleri içerisinde kaçırabileceği en son kişi olduğunu savunan Yeniçeri, çünkü Aygün’ün görüşleri ile PKK’nın görüşleri arasında farkın yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Aygün’ün Tunceli’de dağıttığı seçim beyannamesinde, ‘1938’in katliam olduğu kabul edilmeli. Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı. Kürtçe, eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda kullanılmalı’ dediğini belirten Yeniçeri, bunların aynı zamanda Öcalan’ın ve PKK’nın istekleri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yeniçeri, sivil elbiseli teröristlerin nokta operasyonuyla Aygün’ü alıp götürdüğünü, ‘kibar ve nezaketli teröristlerin’ Aygün’ü serbest bıraktıktan sonra açıklama yapan Aygün’ün, kendisini götüren teröristler için övücü sözler ettiğini ve kendisinin ‘propaganda amaçlı götürüldüğünü’ söylediğini hatırlattı. Yeniçeri şunları kaydetti:

“Elbette terör örgütleri propagandalarına hizmet edecekse, kendi mensuplarını hatta babalarını bile kaçırabilirler. Terör örgütü imkan bulduğu her unsuru, kendisine ait olsa bile propagandası için kaçırabilir. Terör örgütünden inançlara, halka, iradeye, insana ve ahlaka saygı beklemek terör örgütün tanımamak anlamına gelmektedir. Terör örgütü yanlış zamanda yanlış yerde olanları affetmez. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Terör örgütü zaafı da affetmez.

Terör örgütünün bulduğu fırsatta ortaya koyduğu eylemleri esas alarak, ‘aman bu niye bunu hedef aldı, bu zamanda niye bunu yaptı’ diye bir saf düşünce içine girmenin de bir mantığı yoktur. Terör örgütü buluğdu her fırsatta bunu değerlendirmek gibi bir mantığı vardır.

Reklam
Reklam

Milletvekili kaçırma olayından herkes büyük dersler çıkarmalıdır. Devletin istihbarat birimlerinin Tunceli gibi bir yerde milletvekillerinin nerede, ne yaptığı, nereye gittiğinden haberi yok, PKK terör örgütünü haberi var. Bu yadırganacak bir durum değil midir? Devletin vekillerini daha doğrusu kendisini koruması zorunludur. Bunun için herhangi bir biçimde koruma istemeye gerek yoktur, lüzum da yoktur. Devletin varlık sebebi bununla ilgilidir. Çünkü bir anlamda milletvekili millet, millet de devlet demektir. Milletvekilini kaçırmak, milleti, devleti kaçırmak anlamına gelir. Bunun için milletvekillerinin devletten koruma istemesi ya da bilgi vermesi gerekmez. PKK’nın istihbaratı kadar Milli İstihbaratın da bölgede haber alma kaynakları yönünden güçlü olması gerekir.”

“BİBERİN HEPSİ TATLI DEĞİL, ACI BİBERLER DE VAR”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Yeniçeri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in bir soru önergesine verdiği yanıtta, biber gazlarının tamamen doğal, bitkisel ve insan sağlığı üzerinde kalıcı etkisi yoktur’ şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Biber gazının insana karşı kullanılması halinde, özellikle kalp krizi riski taşıyan, yüksek tansiyon riski altında olanların çok büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya geldiğini bizim kadar Sayın İçişleri Bakanının da bilmesi gerekiyor. Sayın İçişleri Bakanı galiba biberden yola çıkarak böyle bir açıklama yapıyor. Biberin de hepsi tatlı değil, bazı acı bilerler var. O biberlerin gaz haline dönüşmesi ölümlere sebebiyet verebilir. Umut ediyoruz, özlüyoruz ki, biber gazı kullanılmayacak ya da en az kullanılacak bir Türkiye’yi Sayın İçişleri Bakanı bize sunsun.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: