MHP Antalya Teşkilatı Türkeş'i Andı

MHP İl Başkanı Osman Çetin, "Alparslan Türkeş, hakkın rahmetine kavuştuğu son ana kadar davasına, yani Türk milletine ve Türk dünyasına

MHP İl Başkanı Osman Çetin, "Alparslan Türkeş, hakkın rahmetine kavuştuğu son ana kadar davasına, yani Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir" dedi.

Alparslan Türkeş, ölümünün 16'ncı yıl dönümünde Antalya'da anıldı. MHP Antalya İl Başkanlığı'nda düzenlenen anma toplantısının ardından konuşan İl Başkanı Çetin, rahmetli Türkeş'in tarihte örneklerine pek sık rastlanmayan müstesna şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.

Alparslan Türkeş'in "Türk dünyasının Başbuğu" unvanını, meziyetleri ve yerine getirdiği hizmetler açısından bakıldığında en çok hak eden insanlardan olduğunu belirten Çetin, "Alparslan Türkeş, hakkın rahmetine kavuştuğu son ana kadar davasına, yani Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Başbuğ"un hayatının Türk milliyetçiliğinin yüzyılı aşkın dönemi ile tamamen özdeşleştiğini ve iç içe geçtiğini kaydeden Çetin, şöyle devam etti:

"Bilge lider ya da tarihi şahsiyet kavramı, her şahsiyet gibi kendi milletinden ve içinde yaşadığı çağdan bir şeyler alan ama diğerlerinden farklı olarak milletinin gelişimine çağının akışına bir şeyler katan, kısaca tarihe damgasının vuran insanları anlatan kavramdır. Büyük davalar tehlikeler ve zorluklara cesaretle göğüs geren ömrü boyunca yılmamış inançlı ve azimli insanların liderliği altında başlamış ve başarılmıştır. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, dimdik ve güçlü şekilde ayakta durmakta, Türk milletinin yegane ümidi haline gelmiş bulunmaktadır. Başbuğ Alparslan Türkeş'e vefatının 16'ncı yılı vesilesiyle bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyor, Türk İslam alemine, Türk milliyetçilerine ve ülkücü harekete baş sağlığı diliyoruz."

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: