MHP Arınç'tan özür bekliyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, MHP’nin idam cezasının...

ANKARA (ANKA)- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, MHP’nin idam cezasının kaldırılmasına “evet” dediğine ilişkin sözlerinin “yalan-yanlış” bir ifade olduğunu belirterek “MHP idam cezasının kaldırılmasına hayır oyu vermiştir, Arınç’ı MHP’den özür dilemeye çağırıyorum” diye konuştu.

AKP’yi Kürt açılımı konusunda “kılıf” aradığını savunan Vural, Başbakan Erdoğan’ın DTP ile yaptığı görüşmeyi “Ferhat ile Şirin”in buluşması olarak nitelendirdi. Başbakanı ikiyüzlü bir siyaset uygulamakla suçlayan Vural, “Başbakan terörle müzakere süreci başlattığını resmen ilan etmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın MHP’ye yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Arınç’ın yalan yanlış ifadelerde bulunduğunu, MHP’nin idam cezasının kaldırılmasına evet dediğini söylediğini hatırlatan Vural, “Minareyi çalmışlar kılıf arıyorlar. MHP’nin idam cezasının kaldırılmasına oy verdiği tümüyle yalandır. MHP idam cezasının kaldırılmasını istememiş, hayır demiştir. Sayın Arınç’ı MHP’den özür dilemeye çağırıyorum” dedi.

Arınç’ın o dönemde ‘idam cezasını kaldırmak zarurettir’ dediğini ve 41 AKP’linin teklifte imzası olduğunu belirten Vural, “Sayın Arınç bu millete gerçekleri söyleyin. Teröristbaşıyla müzakere yolunu açanların MHP’yi bu işe dahil etme çabaları yavuz hırsızlıktır” dedi. İdam cezasının kaldırılması konusunda MHP’nin müsterih olduğunu söyleyen Vural, “MHP’nin bu tavrını kimse başka yere çekmesin” dedi.

“FERHAT İLİ ŞİRİN BULUŞMASINA DÖNÜŞTÜ”

Başbakan Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı sıfatıyla DTP’yle yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Oktay Vural, yapılan görüşmeye ilişkin “Ferhat ile Şirin buluşmasına dönüştü”

Reklam
Reklam

dedi. Başbakan’ın ‘Başbakan sıfatıyla görüşmedim’ dediğini ancak toplantıda İçişleri Bakanı ve Başbakanlık başdanışmanının olduğunu söyleyen Vural, Erdoğan’ı ikiyüzlü bir siyaset izlemekle suçladı. Vural “Keşke Başbakan ilçe kongrelerine giderken Başbakanlık uçağını, otobüsünü kullanmayarak başbakanlık sıfatını kullanmadığını gösterse daha hayırlı olurdu” dedi. Erdoğan’ın Davos’ta ve Rasmussen’in NATO Genel Sekreterliği’nde gösterdiği tavrı DTP’yle görüşmesinde de ortaya koyduğunu, “Terör örgütü demedikçe görüşmem” demesine rağmen DTP’yle görüştüğünü hatırlatan Vural, bu tavrın ‘tipik bir Erdoğan klasiği” olduğunu savundu. Vural, Başbakanın, DTP’yle yaptığı görüşmeyle terörle müzakere sürecini başlattığını resmen ilan ettiğini de vurguladı.

“SENARYO DIŞ MİHRAKLAR TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ BİR SENARYO”

Erdoğan’a “kan üzerinden siyaset yapma, kan dökenlerin taleplerine boyun eğme” çağrısında bulunan Vural, “Sayın Başbakan analarımızın gözyaşının anlamını hala kavrayabilmiş değilsiniz. Bu gözyaşları bugün var olmamızı sağlamıştır. Milletimizin içine fitne ve fesat sokmayınız. Sayın Başbakan bu devletin ve milletin pusulası vardır.”dedi. DTP’nin ABD’de büro açacağına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine “Görünen o ki bu açılım denen husus yurtdışında hazırlanmış bir senaryo. AKP’nin de figüran olarak rol aldığı bir senaryo. Minare çalınmıştır, şu anda kılıf uydurma çabasındalar. Özellikle böyle bir süreç içerisinde bu sürecin dış mihraklar tarafından yönetildiği anlaşılıyor. Senaryo Türk milletini ayrıştırma, etnik kimliklere göre bölme senaryosudur. Ayrımcılıktır. Bu senaryo hükümet elinde aktörlerle oynanmaya çalışılmaktadır. Ama asıl senaryoyu millet çizer. Bu senaryo da Sevr’deki gibi yırtılmaya mahkumdur.”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vural, Ecevit’in eski Koruma Müdürü ve İzmir Milletvekili Recai Birgün’ün açıklamalarının sorulması üzerine de “2002 seçimlerinden önce, milletin dışında bir takım unsurların, dış kaynaklı unsurların MHP’siz hükümet oluşturma gayretleri olduğunu biliyoruz. MHP olarak biz milletin yanında tavır koyduk. Milletin dediğinin olacağını ifade ettik ve seçime gittik.“ dedi.