MHP, Aydın TARİŞ'i ziyaret etti

MHP Aydın İl Başkanı ve yönetimi, Aydın TARİŞ Pamuk Satış Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve üyelerinden Müfit Kır ile Volga Cambazoğlu, Aydın TARİŞ Pamuk Satış Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta genel kurulunu gerçekleştiren TARİŞ Pamuk Satış Kooperatifi’ne hayırlı olsun temennisinde bulunan MHP İl Başkanı Fevzi Köse ve yönetim kurulu üyeleri, Kooperatif Başkanı Nizamettin Başaran’ın misafiri oldu.

AKP’Lİ VEKİLLER ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKMIYOR

Ziyaret sırasında çiftçinin güncel sorunlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan MHP İl Başkanı Fevzi Köse, “Gerçekten pamuk üreticisi zor durumda. Pamuğun stratejik ürün ilan edilmesi konusunda girişimlerimiz oldu. Maalesef Aydın’daki iktidar partisi milletvekillerinin üreticimize yeteri kadar sahip çıkmadığını görüyorum. Pamukta, zeytinyağında, mısırda kuru incirde, hayvancılıkta kısacası çiftçimiz her konuda sıkıntılı” dedi.

Reklam
Reklam

İKTİDAR İL BAŞKANI BİLETLE OYALANIYOR!

Köse “Geçen hafta bu konulara dikkat çekmek için bir basın toplantısı yaptım. Pamuk zeytinyağı kıyaslamalı fiyatlar verdik. Çağrıda bulunduk. İktidarın il başkanı bilet fiyatıyla oyalanıyor. İstanbul’u Denizli’yi örnek veriyor. İstanbul’daki yatırımın bana bir faydası yok ki. Buradaki çiftçiye de bir faydası yok. Gel Büyük Menderes Ovası git önce dedim. Fakat o basın toplantısına hiçbir cevap yok. Hiçbir kelimesine cevap verilmedi. 2 yıldır Tarım Bakanı gelmedi Aydın’a. Aydın gibi Büyük Menderes Ovası gibi bir ovaya sahip olan bir ile Türkiye’nin Çukurova’dan sonra ikinci büyük ovasına Tarım Bakanı 2 yıldır gelmiyorlar. Bunun hesabının sorulması gerek. Küçük üreticiye bir desteği yok” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Fevzi Köse, konuşmasına şöyle devam etti:

Gözlediğim kadarıyla üretim yapmayan kesimlere destek var. Kömür dağıtıyor. 11 bin kişiye özürlü maaşı bağlamış. Dullara da veriyor. Bu konuyu boşanmaları teşvik ettiğini düşündüğüm için sıkıntılı buluyorum. Zaten sosyal bir sıkıntı var. Aydın intiharlarda Türkiye’de 3. sırada. Kırsal kesimde ekonomik sıkıntılardan dolayı bu oranlar daha yüksek. Boşanma konusunda da Aydın 10. sırada. 2010 yılındaki Aydın’daki işsizlik oranları Diyarbakır’dan daha kötü. Organize sanayi bölgesi olan tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu yerler bugün ekonomik ve sosyal sıkıntılar içerisinde. Tarih boyunca bu ovada çok büyük medeniyetler kurulmuş. Ama bugün bu medeniyetlerin bize vermiş olduğu değerleri devam ettirebilecek ekonomik ve sosyal yapı yok.

Reklam
Reklam

AYDIN SİYASETTE GERİDE KALDI

Siyaseten de son 10 yılda çok geriledik. Daha önce Aydınımız başbakan, TBMM başkanları ve bakanlar çıkardı. Ama son 10 yıllık AKP iktidarında milletvekillerimiz Merkez Yürütme’ye bile giremiyor. Bunu ben şöyle algılıyorum. Bir kere Sayın Başbakan bizi ve bizim kültürü sevmiyor. Ege ve Akdeniz’den bir tek bakan yok. İzmir’den iki tane bakan var gibi gözüküyor. Birisi Erzincanlı, birisi Ordulu. Çanakkale’den Mersin’e kadar Ege ve Akdeniz’den bu kültürü temsil eden bir tek bakan yok. Bizim kültürümüz hakikaten farklıdır. Bir İç Anadolu ile Doğu Anadolu, Karadeniz kültürümüzden farklı bir kültürümüz var. Bizim kültürümüzü temsil eden biri yok maalesef. Bunun için bizim sorunlarımıza sahip çıkılamıyor. Başbakan da adam yerine koymuyor AKP milletvekillerini. Onlar da bir dahaki seçime sıralamaya koymaz beni diye tavır gösteremiyorlar. Olan çiftçiye hayvan üreticisine oluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz