MHP: "Azan terörün sorumlusu AKP'dir"

ANKARA (ANKA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, PKK ile mücadelede AKP'nin hiçbir program ve stratejisinin olmadığını savunarak, "AKP hükümeti döneminde azan terörün başlıca sorumlusu, terörle mücadelede iradesi olmayan Başbakan ve AKP hükümetidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin terörle mücadelede iradesi olmadığının, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen "Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı"nda ortaya çıktığını söyledi.

Reklam
Reklam

Vural, söz konusu kanun tasarısında engellenmesi gereken, elektronik ortamda işlenen suçların sıralandığını ancak bunların içinde terör örgütlerinin elektronik ortamı kullanarak propaganda ve iletişim sağlamasının yer almadığını ifade etti. Vural açıklamasında şunları kaydetti:

"Ulaştırma Bakanlığı'nca hazırlanan kanun tasarısında 3713 sayılı terörle mücadele kapsamına giren suçların, elektronik ortamda işlenmesi halinde engellenmesi teklifi yer almaktaydı. Ancak tasarıda yer alan bu hüküm Başbakanlık tarafından çıkarılmış ve bu şekliyle AKP hükümeti tarafından TBMM'ye gönderilmiştir. Bu kanunda elektronik ortamda işlenen suçlar sayıldığı için terör eylemleri ve bölücülük suçları sayılmadığı için, bir bakıma bu örgütlere elektronik ortamda suç işleme özgürlüğü tanınmıştır."