MHP, Bakan Çubukçu’yu istifaya çağırdı

Şandır, Çubukçu’nun milli eğitim camiasına vereceği bir şey kalmadığını belirterek, “Öğretmenlerden sorumlu bakanın öğretmenlere karşı duyarsızlığını kınıyorum” diye konuştu.

ANKARA (ANKA) – MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yapılan bir araştırmaya göre, “öğretmenlerin yüzde 84'ünün Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili memnuniyetsizliğini ifade ettiğini” belirterek Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’yu istifaya çağırdı. Şandır, Çubukçu’nun milli eğitim camiasına vereceği bir şey kalmadığını belirterek “Öğretmenlerden sorumlu bakanın öğretmenlere karşı duyarsızlığını kınıyorum” diye konuştu.

Şandır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında öğretmenlerin sorunlarının çözümü konusunda siyaset kurumunun, iktidarın gereken hassasiyeti gösterdiğini söylemenin mümkün olmadığını kaydetti. İktidarı öğretmenlerin sorunlarına karşı duyarsız olmakla suçlayan Şandır, MHP’nin Meclis Genel Kurulu’nda bugün öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin ele alınmasını istediğini belirtti.

Reklam
Reklam

-"ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 84.2’Sİ ÇUBUKÇU’YA GÜVENMİYOR"-

Geçtiğimiz günlerde yapılan 18’nci Milli Eğitim Şurası’nı hatırlatan Şandır, Şura’da 220 karar alındığını, bunlardan 33'ünün öğretmenlerle ilgili olduğunu ifade etti. Bu kararların uygulanacağına dair güvenin sıfır noktasında olduğunu dile getiren Şandır, öğretmenlerle ilgili yapılan bir anket çalışmasını da hatırlatarak 100 öğretmenden 46'sının Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan ‘hiç memnun olmadığı’nı söylediğini, 37.5'inin ise 'memnun değilim' dediğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yla ilgili öğretmenlerin yüzde 84.2'sinin ‘güveni olmadığı’nı belirten Şandır, böyle bir yapıda öğretmenlerin sorunlarının çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Şandır, "Özellikle öğretmenler arasındaki farklı statünün getirdiği adaletsizlikler had safhadadır. Bunların biran önce çözülmesini ısrarla talep ediyoruz. Kendisine güvenilmeyen, verdiği sözü yerine getirmeyen bir Milli Eğitim Bakanı'nın Türk milli eğitim camiasına, öğretmenlere verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Gündem öğretmenler günüdür ama sayın Bakan Meclis'te gündem dışı konuşmuştur. Sayın Bakan'ın gündeminde öğretmen bulunmamaktadır. Sayın Bakan'ın gündeminde öğretmenlerin sorunlarının çözümü mesele değildir. Bu sebeple öğretmenler gününde, öğretmenlerden sorumlu sayın Bakan'ın öğretmenlere karşı gösterdiği bu duyarsızlığı ve saygısızlığı kınıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-“İSTİFA ETMELİ”-

MHP olarak öğretmenler için bazı hususların hızla yerine getirilmesini istediklerini kaydeden Şandır, ek ders hizmetlerinin hızla yükseltilmesi, öğretmenlere yıpranma tazminatı ödenmesi, eğitim ve öğretim tazminatının yükseltilmesi, öğretmen taban aylığının artırılması ve büyük şehirlerde öğretmenlere lojman tahsisi yapılmasını istediklerini söyledi. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerektiğini dile getiren Şandır, bir türlü çözülemeyen aday öğretmenlik konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti. Şandır, "Öğretmenlerin sorunlarının başında AKP iktidarının duyarsızlığı, insana saygısızlığı ve öğretmenler üzerinde yarattığı güvensizlik gelmektedir. Bunun çözülebilmesi için bu hükümetin eğitim politikalarının değişmesi, eğitim kadrolarının değişmesi; Sayın Bakanın, bu işi yapamadığının tescil edildiğinden, istifası gerekmektedir” diye konuştu.