MHP Belediye Meclisi Grubundan Tepki

MHP Elazığ Belediye meclis üyeleri bir bildiri yayınlayarak gurup toplantılarında Belediye Başkanının kendilerine yönelik tutumunu kınadılar.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye meclis üyeleri bir bildiri yayınlayarak gurup toplantılarında Belediye Başkanının kendilerine yönelik tutumunu kınadılar.

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden belediye meclis üyesi olarak seçilen 9 MHP’li belediye meclis üyesi, Belediye Başkanı tarafından guruplarının hedef alınması ve “dersimizi çalışmadığımız” şeklinde tahrik, tahkir ve tezyif içeren cümle sarf etmesi nedeniyle yayınladıkları ortak basın bildirisinde “Meclis başkanının, görüşünden dolayı kimseyi veya bir grubu aşağılama hakkı ve haddi bulunmadığını belirttiler.

Reklam
Reklam

Yayınlanan ortak basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi; 02.02.2015 tarihli belediye meclis gündemine alınan ve gündem maddesinde tapu kayıt bilgileri yazılı taşınmazların, mahkeme kararı ile kamulaştırılmasına karar verildiği ve mahkeme kararı ile belirlenen kamulaştırma bedellerinin cebri icra yolu ile ödendiğinden anılan taşınmazların tescilinin sağlanabilmesi için 5 yıllık imar istimlâk programına alınması ile ilgili teklifin görüşülmesi sırasında teklifteki çelişkiler ve hukuka aykırılıklar grubumuz tarafından ileri sürülmüş, meclis başkanlığı tarafından tatmin edici bir açıklama yapılamaması üzerine iki madde halinde gelen bu teklifler ertelenmiş ve 04.02.2015 tarihli meclis toplantısında yeniden gündeme alınmıştır.

04.02.2015 tarihli meclis toplantısında, bu iki gündem maddesindeki çelişkiler ve hukuka aykırılıklar grubumuz tarafından yeniden eleştiri konusu yapılınca sayın belediye başkanı tarafından grubumuz hedef alınmak sureti ile “dersimizi çalışmadığımız” şeklinde tahrik, tahkir ve tezyif içeren cümle sarf edilmiştir.

Reklam
Reklam

Sayın belediye başkanının hakaret içeren bu cümlesine demokratik tepki vermek adına grubumuz belediye meclisini terk etmek zorunda kalmıştır.

Belediye meclisleri yasal kurumlar olup tüm üyeleri seçimle belirlenmektedir. Her siyasi parti grubu adına grup başkanının ve ayrıca şahsı adına grup üyelerinin görüşülmekte olan gündem maddesini medeni ölçüler içerisinde değerlendirme hakkı vardır ve bu hak yasaldır. Meclis başkanının, görüşünden dolayı kimseyi veya bir grubu aşağılama hakkı ve haddi bulunmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisinin tüm meclis üyeleri, hem komisyon çalışmalarına hem de meclis toplantılarına haklı mazereti olmadığı takdirde katılmış, şehrimizin lehine ve hukuka uygun her karara olumlu oy kullanmak sureti ile katkı sunmuş, hukuka aykırı olan konularda ise görüşlerini çekinmeden beyan etmiştir.

Tartışma konusu olan gündem maddeleri hususunda ileri sürdüğümüz görüşlerimizin hukuka uygun olduğunda zerre kadar tereddüdümüz bulunmamaktadır. Dersimizi çalışmadığımızı iddia eden sayın belediye başkanına şu hususları soruyoruz;

Reklam
Reklam

1-Mahkeme kararı ile kamulaştırılan ve cebri icra yolu ile bedeli ödenen taşınmazları ikinci defa nasıl kamulaştıracaksınız?

2-Mahkeme kararı ile kamulaştırılan bir taşınmazın aynı karar ile tesciline de karar verildiği tarafınızdan bilinmemekte midir?

Belediye başkanının grubumuza yönelik tavrını kınadığımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

H.Behçet Susmaz Fahri Çınar Resul Kırılmaz Hamit Kaya

Hamiyet Sandıkçı Hakan Akan Murat Çelik Raif Erdem

Osman Dilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: