MHP Büyük Kurultayı yarın

MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı yarın gerçekleştirilecek.

Ankara Arena Spor Salonu'nda "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla düzenlenen Kurultay, saat 10.00'da başlayacak.

İlçe kongrelerini 20 Kasım 2014'te başlatan ve 8 Şubat'ta tamamlayan MHP, il kongrelerini ise 28 Aralık 2014-28 Şubat 2015 arasında yaptı. Kongreler sonucunda seçilen bin 98 üst kurul delegesinin yanı sıra tabii delegelerin katılımıyla toplam bin 232 üst kurul delegesi, Büyük Kurultay'da yer alacak.

Partinin genel seçim kampanyasında kullanılacak şarkıların da ilk defa kamuoyuna sunulacağı kurultaya bini aşkın davetlinin katılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

MHP 21. Dönem Yozgat Milletvekili Mesut Türker genel başkanlığa aday olduğu açıklamasını yapmıştı. Türker'indüzenlediği basın toplantısında, "artık siyasi partilerin tek kişilik müesseselere dönüştüğünü, liderliğin otoriter ve despotik bir şekilde uygulandığını ve parti içi demokrasinin kalmadığını öne sürmesi" dikakt çekmişti.

Arena Spor Salonu çevresi ve içerisi Türk bayrakları süslenirken salon içerisinde Mustafa Kemal Atatürk, MHP'nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları yer alacak. "Bizimle Yürü Türkiye" ve "Türkiye'nin kalbi burada" gibi sloganlar da salon içinde ve dışında yer alacak.

Bahçeli, kurultayda yapacağı konuşmada iç ve dış gelişmeleri değerlendirecek ve seçimlere ilişkin de mesajlar verecek.

"ÇARE MHP"DİR

MHP kurmaylarının kurultaya ilişkin açıklamalarında "Tasada ve kıvançta birlikte olmak, ayrışmaya ve bölünmeye karşı çıkmak" gibi mesajlar verildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin, "Tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz bayramıyla aynı gün toplanacak MHP Kurultayı, iktidarın maneviyat sömürüsüyle uyuttuğu Türk milletinin dirilişine ve Türkiye'nin üzerine çöken karabulutların def edilmesine vesile olacaktır" derken şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türkiye'yi 13 yıllık AKP iktidarının kirlenmişliğine ve yorgunluğuna mahkûm etmemek için çare Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

Dış politikası iflas etmiş, bütün ekonomik kaynakları tükettiği için kriz çanları çaldıran, devleti tek bir kişinin ihtiyaçlarına cevap veren bir anonim şirkete dönüştüren köhne AKP düzenini yıkmak Türk milliyetçilerinin Ankara'daki Kurultayının asıl misyonudur. Birilerinin babalarının malı bir şirket gibi yönettiği Türk Devletini, asli sahibi millete hizmet eder hale getirecek tek alternatifin MHP olduğuna dikkat çekmek üzere Kurultayımız toplanmaktadır. Cumhura baş olması gerekirken İmralı'ya yoldaş olanların her gün başka bir ağızla, batıda başka doğuda başka konuşmasından milletimiz bıkmış usanmıştır.

Hangi şartlar altında olursa olsun Türkiye'de herkes sussa millet menfaati söz konusu olduğunda Milliyetçi Ülkücü Hareketin susmayacağı ve susturulamayacağı tarihen sabittir.

Ankara'daki Kurultayımızda tutuşturduğumuz Nevruz ateşine hiçbir ihanet şebekesinin dayanamayacağı iyi bilinmelidir.

Reklam
Reklam

Milliyetçi Ülkücü Hareket'in hedefi 7 Haziran'daki seçim sandıklarını milli mücadelenin ruhuyla ve misyonuyla doldurmak ve ihanetten hırsızlığa bütün aksaklıkları durdurabilecek milli bir hükümet kurmaktır.

Büyük Türk milletini Milliyetçi Ülkücü Hareketin kutlu iktidar yürüyüşünde birlikte yürümeye davet ediyoruz."

"BU BAYRAK BENİM, BU ÜLKE BENİM DİYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

MHP Genel Sekreteri Sayın İsmet Büyükataman ise partisinin 11. Olağan Büyük Kurultayı açıklamasında, "aynı dil" vurgusu yaparak, "Hazreti Mevlana ne de güzel söylüyor: 'Aynı dili konuşanlar değil; aynı duyguları, aynı heyecanları paylaşanlar anlaşır. Aziz milletimizle aynı dili konuşmakla yetinmeyip aynı duyguları, aynı heyecanları paylaşmaktan dolayı huzurluyuz" dedi.

Büyükataman, şöyle dedi:

"Bizimle Yürü Türkiye' yeniden cihanşümul bir devlet olma hazırlığı başlasın. Ortak paydamız, vatan, bayrak ve millet sevgisidir. Ortak değerimiz, Türkçe seslenebilmektir. Ortak noktamız, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyebilmektir. Milliyetçi Hareket, tahrip olmuş değerlerimizin ve yıkılmaya yüz tutmuş milli varlığımızın içinde Türk milletinin ayakta kalmış son kalesidir.

Reklam
Reklam

Büyük milletin sözü senettir, gayrimillî hükümetleri silecek tek hareket Milliyetçi Hareket, tek lider Sayın Devlet Bahçeli, tek yol üç hilalin yoludur. Bu bayrak benim, bu ülke benim diyen herkese kapımız açıktır. Biz her bir vatandaşımızı Cenab-ı Allah'ın bir kutlu emaneti, büyük Türk milletinin öz evladı kabul ederiz.

21 Mart 2015 tarihinde, Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz 11. Olağan Büyük Kurultayımıza tüm vatandaşlarımız davetlidir."

"AKP İKTİDARI, GELDİĞİ GİBİ GÖNDERİLECEK"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da kurultay açıklamasında, 11. Büyük Kurultayının, Nevruz Bayramıyla aynı güne getirilmesinin tesadüf olmadığını vurguladı. Bu tercihin verdiği mesajın büyük olduğunu kaydeden Yalçın, "Nevruz nasıl baharın habercisiyse 11. Büyük Kurultay da Türkiye'nin sırtına asalak gibi yapışan ve kanını emen bu iktidardan onu kurtaracak millet sevdalısı kadroların habercisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yalçın:

"11. Büyük Kurultayda oluşacak sinerji, bütün vatan sathına yayılacak ve MHP'nin MHP kadrolarının milletin mukadderatını eline almaya kararlılığı, millî uyanışa vesile olacaktır.

Reklam
Reklam

Milletimiz, asıl Nevruz Bayramını bu iş birlikçi iktidardan kurtulduğu zaman kutlayacaktır.

İktidar hazırlığındaki MHP, AKP'nin serptiği düşmanlık, ayrılık ve fitne tohumlarını kurutmak; adaletsizliğin, yolsuzlukların kökünü kazımak üzere görev ve yetki almayı beklemektedir. İnanıyoruz ki 2015 Genel Seçimlerinde milletimiz bize bu yetkiyi verecek, MHP'ye teveccüh gösterecektir.

MHP, gümbür gümbür gelmektedir. 2015 Genel Seçimlerinde AKP iktidarı, geldiği gibi gönderilecektir.

MHP iktidarında AKP'nin yerinden oynattığı bütün temel taşları birer birer yerlerine konacak, yıktığı her değer yeniden bir bayrak gibi gönül burçlarına dikilecektir.

Bütün milletimizi, MHP'nin yeni bir uyanış için yola çıkardığı kervana katılmaya davet ediyoruz. 'Bizimle Yürü Türkiye' diyoruz."

(ANKA)