Mhp, Darbelerin Araştırılması İçin Meclis'e Önerge Verdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin, Suriye'yi işgalini öngören bir takım planların geçmişte de yapıldığına...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye'nin, Suriye'yi işgalini öngören bir takım planların geçmişte de yapıldığına işaret ederek, "Uluslararası kışkırtmalara karşı Türkiye aklını kullanmalıdır. Başbakan, bunlara balıklama atlamasın. Tüm milletin uyanık olması lazım" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis'e sundukları darbelerin araştırılmasına yönelik araştırma önergesi ile ilgili bilgi verdi. Milli egemenliğe, millet iradesine ve demokrasiye müdahalelerin ve buna yönelik girişimlerin, darbe süreçlerinin, siyasi, sosyal, ekonomik, hukuki sebep ve sonuçlarının, hukuk ve insanlık dışı kötü muamelelerin tespit edilmesi, demokrasinin kurum ve kurallarının tesis edilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bu önergeyi verdiklerini ifade eden Vural, Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırdıklarını ve önergenin bugün gündeme alınmasını talep edeceklerini dile getirdi. Vural, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini akamete uğratacak her hareketin karşısında olduklarını ifade etti. Darbe girişimleri veya iddiaları karşısında devletin kurumlarının ne yaptığını merak ettiklerini ifade eden Vural, tüm bunların Meclis'te sorgulanması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın 'tek hatamız seçimleri 4 yıla düşürmek oldu' şeklindekti açıklamasının hatırlatılması üzerine seçimleri AK Parti'nin 4 yıla indirdiğine işaret ederek, "Başbakan, seçimlerle oynamasın. Yine kamuoyunu başka yönlere sevk etmek istiyor" diye konuştu. Bu tartışmanın, AK Parti içinde bir post kavgası yaşandığını ortaya koyduğunu öne süren Vural, "Kim nereye aday olacak, hesap bu. Türkiye'nin şu anda böyle bir tartışma konusu yok. Biz 4 yıl uygulamasını olumlu buluyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, Suriye sınırında yaşananlarla ilgili, 'Gereken yapılacak' açıklamasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Vural, Suriye'ye yönelik bir dış müdahalenin ortada olduğunu belirterek, "Geçmişte de sınırdaki olaylar bahane edilerek, Türkiye'nin, Suriye'yi işgalini öngören bir takım planlar yapıldı. Uluslararası kışkırtmalara karşı Türkiye aklını kullanmalıdır. Başbakan, bunlara balıklama atlamasın. Bu konuların sorgulanması lazım. Tüm milletin uyanık olması lazım. Türkiye'nin müdahalesine zemin hazırlayacak girişimlerin arkasında kimler var, bunları iyi görmek gerekir" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun girişimlerini ibretle izlediklerini belirten Vural, artık bir an önce Washington merkezli ve İsrail'in güvenlik politikalarını dikkate alan politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: