MHP davası Başsavcısı Nurettin Soyer: Ahmet Yesevi'yi tutuklayın

12 Eylül 1980 askeri darbesine ilişkin hazırlanan ve kabul edilen iddianamede, dönemin tanıkları, komik olayları...

12 Eylül 1980 askeri darbesine ilişkin hazırlanan ve kabul edilen iddianamede, dönemin tanıkları, komik olayları da anlatıyor. İddianamede ifadesi bulunan Ahmet Yesevi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Selimiye'de düşüp yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını aktarıyor. Haydarpaşa Askeri Hastanesi'nde tedavi görürken oraya gelen bir yarbayın kendisine hakaret ettiğini, karşılık verince de askerlerin saldırdığını anlatan Zeybek, "Mamak'ta bir kafes vardı. Oraya gelen ilk bu kafese konurdu. Altı gün orada bağdaş kurarak oturdum. Akıllarına estikçe çağırır, ellerimi uzattırır copla vururlardı. Sorgum 6 ay kadar sürdü. 12 Eylül öncesinde fıtık ameliyatı olmuştum, yine bir sorgumda 'Ameliyatlıyım' dedim. 'Nereden ameliyatlıysan oranı tut' deyip, dövdüler. Fıtığım yine patladı." diyor.
O dönem komik olayların da olduğunu dile getiren Zeybek şu örneği verdi: "Mesela, MHP davası Başsavcısı Nurettin Soyer, ülkücülere 'Sizi kim eğitti?' diye sormuş. Çocuklar da beni söylemişler. 'Peki ne anlatıyordu?' diye sormuş, bizimkiler, 'Ahmet Yesevi'yi anlatırdı' demişler. Bunun üzerine Savcı, 'İkisini de, Zeybek'i de Yesevi'yi de tutuklayın' demiş."
Koğuşun karşısında solcu kızların yere yatırıldığını ifade eden Zeybek, ülkücü kızların az solcu kızların ise fazla olduğunu söylüyor. Kızların üzerlerine askerlerin postallarıyla yürüdüğünü anlatan Zeybek, "O görüntüyü unutamam, çok dokunmuştu bana, onlar için şiir yazmıştım." şeklinde konuşuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz