MHP Elazığ Merkez ilçe 10. Olağan Kongresi Yapıldı

MHP Elazığ Merkez ilçe 10. Olağan Kongresi geniş katılımlı bir seçimle yapıldı. Mevlüt Or Yeni Merkez ilçe başkanı seçildi

MHP Elazığ Merkez ilçe 10. Olağan Kongresi geniş katılımlı bir seçimle yapıldı. Mevlüt Or Yeni Merkez ilçe başkanı seçildi

Mobil düğün salonunda gerçekleşen Elazığ MHP Merkez ilçe 10 Olağan kongresinde mevcut Başkan Av. A.Vahap Erdem aday olmazken yine parti içersinde uzun yıllar görev yapmış olan Osman Yanlıç, Bahaddin Uğur ve Mevlüt Or yarıştı.

Kongre divanın oluşmasından sonra dilek ve temennilerin okunmasıyla başladı. Kongrede bir konuşma yapan mevcut Merkez ilçe başkanı Av. A.Vahap Erdem “Seçimde yarışan üç arkadaşına başarılar dileyerek, kim kazanırsa kazansın sonuçta MHP kazanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

ASLINDA SOLAN DEVLETİN BİZZATİ KENDİSİDİR

Erdem Konuşmasını şu şekilde sürdürdü” Ülkemiz Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu güne kadar geçen süre içersinde hiç olmadığı kadar karanlık, hukuksuzluğun zirve yaptığı hırsızın, arsızın ve bölücünün baş tacı yapılıp onları yakalayan polisin, askerin sanık yapıldığı, Genel Kurmay başkanının terör örgütü lideri yapılıp, Bingöl’de 33 askerimizi şehit eden teröristlerin bu davada gizli tanık yapıldığı, bütün bunları özgürce yazan basın mensuplarının dahi gözaltına alınıp cezaevine gönderildiği yasama yürütme ve yargı erkinin tek kişiden toplanıp adeta Anayasanın askıya alındığı, taraf olmayanın bertaraf edildiği yürütmenin gerçekten yürütme telaşı ile ülkeyi bölücüye hırsıza ve arsıza peşkeş çektiği Türküm demenin suç sayıldığı talihsiz bir süreçten geçiyoruz.

Ekonomi cumhuriyet tarihinin cari açık rekorunu kırarken asgari ücrete sadece % 6 zam yapılırken 80 milyonluk Türk halkının 47 milyonunun bankalara kredi borcuna batmışken, Cumhurbaşkanı bir katrilyon 370 trilyona AK SARAY pardon KAÇAK SARAY yaptırıp sadece aylık 700 milyar elektrik israfına sebebiyet verirken yasama ve yürütmenin bu parlak lüksü yargıyı soldurmuştur.

Reklam
Reklam

Aslında solan yargı değil bizzat devletin onurudur ve buna sebebiyet veren de maalesef ülkeyi 12 yıldır yönetemeyen AKP iktidarıdır. Bu sarmalı kıracak olan da ülkenin teminatı olan Kocatepe’den Anıttepe’ye çekilmiş çelikten bir halat olan Milliyetçi Hareket Partisi ve onun çilekeş ve serdengeçti Ülkücüleridir.

Yaklaşık üç yıldır onurla, gururla şerefle taşımış olduğum 3 hilal bayrağımızı bu gün yeni seçilecek olan yönetime vicdanın rahat bir şekilde devrediyorum. Merkez ilçe başkanlığı görevim sona eriyor ancak üzerimde 5000 şehidimizin aziz hatırası olan kutsal davamın neferi olmak ve son nefesime kadar hizmet etme vazifem devam edecektir.

Yeni seçilen ilçe başkanım ve yönetiminin hizmetkârı olacağıma huzurunuzda namusun ve şerefim üzerine yemin ediyorum.

Daha sonra tek tek söz verilen adaylardan 146 oyla seçilen Mevlüt Or Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Ömrünü Türk İslam davasına adamış her koşulda davasının yanında yer almış, fedakar partililerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü kuşatmanın gizli bir işkalın pençesinde inin inim inlemektedir. ülkenin fiilen parçalanması içinde hazırlıklar hızlanarak devam etmektedir. Türk Devleti Türk tarihi boyunca bu durma hiç düşmemiştir.

Reklam
Reklam

Ecdadın bizlere mirası bu vatan bu devlet milletin tarihi ile göz dağı olmayan bir zihniyetin iradesine geçmiş içersinde yolsuzluk hırsızlık rüşvet torpil yaygınlaşmış, devletin temel kurumları itibarını kaybetmiş, ordusu neredeyse görev yapamayacak hale getirilmiş, yargı siyasallaşmış, yandaşların ağırlığı artmış, devlet yöneticileri bir partinin temsilcileri haline gelmiş Kürt zehirlenmesine yakalanan ,iktidar millet içinde huzur birliğini alt üst etmiştir. Yapılan baskı nedeniyle kimse bir şey söylemez hale gelmiştir, Ekonomi boşalmış devlet malı çar çur edilmiş, zengin daha zengin, fakirimiz daha fakir olmuştur. yandaşları dışında herkes çaresizliğe itilmiştir. Dışarıdan komşularımızla bağlarımız koparılmış, hudutlarımız gezi alanına dönmüş Suriye’nin kuzeyine ve batısına gelecek Türkiye’yi arkasından hançerleyecek kahpece senaryolar devreye konulmuştur, bu gün devleti idare edenler içeride dışarıda olup biten her şeyi ihanete çanak tutar bir hale gelmiştir. yüz yıllar boyunca çile ile acıyla ızdırabla yoğrulmuş Milliyetçi Ülkücü Hareket cihanda Türklüğün yegane kılıcı olmuş bu gün yine Türk İslam davasına hizmete koşmaktalar dır. bu kutlu kervanda yer almak hizmet etmek her onurlu millet ferdi gibi benim içinde heyecan vericidir.bu nedenle geçmiş yıllarda hizmet etmekten gurur duyduğum partimizin Partimiz’in Merkez ilçe başkanlığına yeniden aday olmuş bulunmaktayım.

Reklam
Reklam

bu nedenle belirtmeliyim ki kongre salonumuza bir birinden değerli başkanlarımızla aynı doğrularla aynı göreve talip olmuşuz, Kıblemiz gönlümüz ve hedeflerimiz birdir, onlara da huzurlarınızda bu kutlu yarışta başarılar diliyor, Yine belirtmek isterim’ki Allah şahidimdir, burada kaybeden yoktur.Yüce Allah bu görevi bana nasip ederse Elazığ'da en üst yerlerde taşımak için canla başla çalışacağım, hiç kimsenin ya da gurubun değil davamın hizmetkarı olacağım, Mahalle ve idari teşkilatların en verimli hale getirmek için çalışıp seçimlerde helal oyların çalınmaması için her türlü tedbirleri yarından itibaren alacağım. Ülkemizin yaşadığı olumsuzlukların önüne geçilmesi ilimizin yaşadığı sorunları sona erdirilmesi adına bu göreve talip olduğumu belirtmek istiyorum. eğer seçilmezsen bu söylediğim çalışmalarda seçilecek arkadaşa benden istenilen her türlü desteği sağlayacağıma söz veriyorum.

Konuşmaların ardından 399 delegesi bulunan Merkez İlçe başkanlığı seçimi başladı. 399 delegeden 146 delegenin oyunu alan Mevlüt Or MHP Elazığ Merkez ilçe başkanı seçildi.

Reklam
Reklam

Seçimde Osman Yanlıç 117 Oy alırken Bahaddin Uğur ise 86 oy aldı.

6 oy’da geçersiz sayıldı.

MHP Merkez İlçe başkanlığını yeni yönetim listesi şu şekilde oluştu.

MHP ELazığ Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Or

1 – Hüzeyin Kızgın

2 – Aslıhan Erhan

3 – Timur Bayram

4 – Süleyman Türk

5 –Ömer Eser

6 – İsmail Çakılcı

7 – Serdar Taşdemir

8 – C.Erkan Yüce

9 – A.Kadir Yıldız

10 – Erol Baştemur

11 – Selahattin Olcaş

12 – A.Veysel Çelik

13 – Nurettin Okay

14 – Şahin Ergan

15 – Ekrem Demirol

16 – Halil Polat

17 – Erhan Kan

18 – Bedri Aydoğdu

19 – Yalçın Aslan

20 – Suat Karataş

21 – Okan Çelik

22 – Cemil Çakır

Ajans23 / Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: