MHP, genç yaştakilere bedelli hakkı verilmesine karşı

MHP Grup Bakanvekili Mehmet Şandır, bedelli askerlik uygulamasına karşı olmadıklarını belirterek, kanunda şehitlerin ruhunun incitilmemesine...

MHP Grup Bakanvekili Mehmet Şandır, bedelli askerlik uygulamasına karşı olmadıklarını belirterek, kanunda şehitlerin ruhunun incitilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Yaş sınırının önemli olduğunu ifade eden Şandır, "Genç yaştakilere bedelli hakkı tanınmasını doğru bulmuyorum." dedi.
Mehmet Şandır, TBMM’de basın mensuplarının bedelli ile ilgili sorularını cevapladı. Bedellinin toplumsal karşılığı olan bir sorun olduğunu kaydeden Şandır, şöyle devam etti: "Bunun çözümü ile ilgili siyaset, kendisiyle kavga etmemeli. Sorumlulukla hareket etmeli. Kamu vicdanını yaralamayacak şekilde, oluşturulan bu beklenti bir şekilde karşılanmalı. MHP olarak biz hükümetin teklifini bekliyoruz. İçeriğini göreceğiz, ondan sonra görüşlerimizi ifade edeceğiz. MHP olarak bedelli askerliği karşı değiliz. Şehitlerimizin ruhunu incitmeyecek, kamuoyunun vicdanını rahatsız etmeyecek şekilde tedbirler geliştirilerek, bedelli askerliği evet oyu vereceğiz."

Reklam
Reklam

Anayasaya göre askerliğin her Türk vatandaşının görevi ve şerefi olduğunu vurgulayan Şandır, "Her insanımızın askerlik yapmasını esas kabul ederek bir orta yol bulunacaktır. Askere gidememiş insanların sorunlarına çözüm üretmek için bedelli düşünülmektedir. Genç yaştakilere bedelli hakkı tanınmasını ise doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz