MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Ülkemizde ihracat arttı fakat sanayi, istihdam, verimlilik ve rekabet gücü

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Ülkemizde ihracat arttı fakat sanayi, istihdam, verimlilik ve rekabet gücü yerinde sayıyor" dedi.

Denizli'de sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunan Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin ekonomik ve sosyal anlamda sıkıntı içinde olduğunu savunarak, bunun vatandaşın içine girince daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 9,9 rakamıyla işsizlik oranını "çift haneli rakamların altına düşürme becerisi gösterdiğini" ileri süren Ayhan, 5 milyona yakın resmi işsizin ise olayın vahametini ortaya koyduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin cari açığının 2011 yılı sonunda 77 milyar dolara ulaştığını belirten Ayhan, şöyle konuştu:

"Türkiye ihracat yaptıkça dış açık veriyor. Cari açık ise riskli bir şekilde finanse ediliyor. Ülkemizde ihracat arttı fakat sanayi, istihdam, verimlilik ve rekabet gücü yerinde sayıyor. Bu, ihracatın ithalata bağımlı olmasından kaynaklanıyor."

Muhabir: İbrahim Süzer / Seyhan Kurtman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: