MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:-"Bu hükümet, dış politika konusunda yabancı ülkelerlepaylaştıklarını TBMM'de olan siyasi partilerle paylaşmaktankorkmaktadır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Bu hükümet, dış politika konusunda yabancı ülkelerle paylaştıklarını TBMM'de olan

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Bu hükümet, dış politika konusunda yabancı ülkelerle paylaştıklarını TBMM'de olan siyasi partilerle paylaşmaktan korkmaktadır" dedi.

Ayhan, partisinin Bilecik İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomide başarısız politika izlendiğini iddia etti. Türkiye'nin komşu ülkelerinde meydana gelen olaylara değinen Ayhan, şöyle konuştu:

"AK Parti Hükümeti, etrafımızda meydana gelen olayları kendi oluşturduğu politikalarla değil, başkalarının oluşturduğu politikalara taşeronluk yaparak Türkiye'yi idare etmeye çalışmaktadır. Böyle bir şeyin sonucunun iyi olması mümkün değildir. Bu hükümet, dış politikada problemlidir. Hükümet daha geçen seneye kadar 'fevkalade iyiyim' dediği, barış ödülü aldığı ülkelere neredeyse savaş açacak hale gelmiş, batılı ülkelerle beraber, ödül aldığı ülkelerin insanlarının yönetimlerinin gitmesine neden olmuştur. 'Sıfır sorun' denilen dış politikada sorunsuz bir ülke çevremizde kalmamıştır. Irak'taki mevcut iktidarın kurulmasını bu hükümet desteklemiştir. Şimdi Türkiye'yi onlarla boğazlaşacak hale getirmiştir. Bu hükümet, dış politika konusunda yabancı ülkelerle paylaştıklarını TBMM'de olan siyasi partilerle paylaşmaktan korkmaktadır."

Reklam
Reklam

Kongreye, milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

Tek liste halinde yapılan seçimlerde, 185 delegenin tamamının oyunu alan Hüseyin Köymen, Bilecik İl Başkanı oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: