Mhp Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan: “Basın Özgürlüğü Tehdit Edilmekte”

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkiye’de basının açıkça tehdit edilmekte olduğunu ifade ederek, “Kendi hırsızlıklarını örtbas etmek

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkiye’de basının açıkça tehdit edilmekte olduğunu ifade ederek, “Kendi hırsızlıklarını örtbas etmek için yapılandırdıkları adalet sistemiyle basına baskı kurulmakta. Basın patronları tehdit edilmekte. Basın özgürlüğü tehdit edilmekte” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, seçim çalışmaları kapsamında Beşiktaş meydanında bir basın toplantısı düzenledi. Adan basın toplantısı öncesi meydandaki AK Parti ve CHP stantlarını ziyaret ederek başarılar diledi.

Reklam
Reklam

BASIN PATRONLARI TEHDİT EDİLMEKTE

Daha sonra partisinin standında basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Bugün Türkiye’de basın açıkça tehdit edilmekte. Kendi hırsızlıklarını örtbas etmek için yapılandırdıkları adalet sistemiyle basına baskı kurulmakta. Basın patronları tehdit edilmekte. Basın özgürlüğü tehdit edilmekte. Türkiye’nin bütün kazanımlarının korunması noktasındaki iradeye öncülük yapan partimiz bunu açıkça protesto etmekte. Türk demokrasisinin bugün geldiği noktayı geriye götürmeye Tayyip Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun gücü yetmeyecektir” dedi.

İSTANBULLUYU KURAN’LA, MENDERES’LE ALDATAMAYACAKLAR

Adan sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların yüreği yetiyorsa yüce divana göndermedikleri 4 bakanlarını yanlarına alarak milletin önüne çıksınlar. Mukaddes kitabımızı yanlarına alarak çıkmasınlar. İstanbul’da 4 bin imar değişikliği yapıldı. 4 bin imar değişikliğinden elde edilen rant 100 milyar doların üzerindedir, bunun hesabını versinler. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu, gelir dağılımındaki adaletin altüst olduğu İstanbulluyu Kuran’la, kitapla, Menderes’le aldatamayacaklar.”

Reklam
Reklam

TÜRKİYE’Yİ BU KADAR KÜÇÜLTMEYE NE HAKLARI VAR

Adan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetenlerin geçmişte alçakça bir irade ortaya koyduklarını ifade ederek, “Başbakan Yardımcısı şöyle demiyormuydu, ‘Adam vurmayacaksanız, vergi toplamayacaksanız, biz sizinle görüşürüz?’ bunu Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı söyledi. Yani bu ülkede adam vuranlar var. Vergi toplayanlar var. Eli silahlı insanlar var diyerek Başbakan hangi hakla konuşabilir. Türkiye’yi bu kadar küçültmeye ne hakları var.

İSTANBUL AKP’NİN EN ÇOK OY KAYBEDECEĞİ YER OLACAKTIR

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten Cumhurbaşkanı tarafsızlığını ikinci plana itmiş, milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyerek, ‘Ben her türlü partiye eştit mesafedeyim’ ifadeler kullanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy isteyerek bir seçim süreci mitingleri başlatmış durumda. Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi’nden büyüktür. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür. Türkiye’nin dışarıda başına belaya sokan Türk Devleti’nin onurunu 3 paralık hale getiren dış politikasıyla devletin bütün kurumlarını tahrip eden bu siyasal iktidarı çok şiddetli bir şekilde protesto ediyoruz. Onlar işledikleri suçların hesabını verme telaşı içerisindeler. İstanbul AKP’nin en çok oy kaybedeceği yer olacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

HİÇBİR OLAYA KARIŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Adan basın açıklamasının ardından basın mensuplarının gündemi ilişkin sorularını yanıtladı. Mersin ve Adana’da HDP'ye yönelik bombalı saldırılarla ilgili soru üzerine Adan, “Ülkücüler ve MHP’liler kanunlara bağlı bir geleneğin takipçileridirler. Hiçbir olaya karışmamız mümkün değildir. Bizi karıştıranlar bizim için iftirada bulunmaktadırlar. Bu iftiraları şiddetle protesto ediyoruz. Bütün olayların müsebbibi AKP’dir.” diye cevapladı.

HER TÜRLÜ YOLSUZLUĞA MÜSAİT BİR SİYASAL İKTİDAR

Adan, bir savcının muhalif olarak adlandırılan gazete ve televizyonların kapatılmasıyla ilgili devlet kurumlarına yazdığı yazıya ilişkin bir soruya, “AKP iktidarını tarih adaletsizlikle anacak. Cumhuriyet tarihinde görülmedik şeyler oluyor. Hakimin aldığı karardan sonra hakimin tutuklandığı tek örnek bugün yaşanıyor. Bunların gözü kararmış. Bunlar her türlü adaletsizliğe her türlü yolsuzluğa müsait bir siyasal iktidar.”

DEVLETİN İLGİLENDİĞİ BİR TEK KONU 17-25 ARALIK SOYGUNU

Adan daha sonra Çarşı’daki esnafı ziyaret etti. Balıkçılar Çarşısı’nda basın mensuplarına konuşan Adan, “Esnaf Türkiye’de en zor günlerini yaşamakta. Faizler yüksek dışarıdan gelen mallara karşı herhangi bir tedbir yok. AVM’leri küçük esnafı perişan etmiş durumda. Dolayısıyla AK Partili Milletvekilleri ve Bakanlar bu caddede gezemezler. Fiyatlar almış başını gidiyor. Geçen gün Sebze halindeydim fiyatlar almış başını gidiyor. Üretici bir tarafa bırakılmış. Türkiye’de Devletin ilgilendiği bir tek konu 17-25 Aralık soygunu” dedi.

Reklam
Reklam

Çarşı içinde gezerek esnafı ziyaret eden Celal Adan burada bazı vatandaşlarla sohbet etti. Adan gezi sırasında bir satıcıyla sohbetinin ardından aldığı kestaneleri basın mensuplarına dağıttı.

()

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: