MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Açılım ya da çözüm süreci denilen şeyin içinde ne olduğunu kimse bilmiyor" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Açılım ya da çözüm süreci denilen şeyin içinde ne olduğunu kimse bilmiyor" dedi.

Karakaya, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

AK Parti'nin son yıllarda "terörle mücadeleyi bırakıp müzakereye yöneldiğini" öne süren Karakaya, şöyle devam etti:

"Açılım ya da çözüm süreci denilen şeyin içinde ne olduğunu kimse bilmiyor. Bunun bilinmesi lazım. Biz kiminle barışacağız- Kavramlar karıştırılıyor. Biz kiminle savaştık, ne barışından bahsediyoruz. Biz Kürt kardeşlerimizle savaş mı yaptık, kavga mı ettik, komşuluğumuzda bir gerileme mi oldu- Şimdi ayrıştırmaya çalışıyorlar, şimdi alt kimlikleri ayrıştırarak bu milleti paramparça etmeye çalışıyorlar."

Reklam
Reklam

Gelinen noktada terör örgütüyle barıştan bahsedildiğini ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getiren Karakaya, şunları kaydetti:

"Terör örgütü silahsızlandırılır, kafasına vurursun, silahını elinden alırsın, yasalara göre yargılanır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kolektif anlamda bir hak vermesi söz konusu değildir. MHP olarak bireysel hak ve özgürlükler konusunda bir şey demiyoruz. Ama siz bu hakları kolektif anlamda belli gruplara verme noktasına götürürseniz sıkıntı olur. Kürtlerin hakları diye bir ifade kullanılıyor, yanlış ifade. Bu insanlar ülkenin birinci sınıf insanlarıdır."

Muhabir: Mehmet Kumcağız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: