MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, partisinin bütün teşkilatlarıyla cumhurbaşkanı seçimine iyi hazırlandığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, partisinin bütün teşkilatlarıyla cumhurbaşkanı seçimine iyi hazırlandığını söyledi. Kars Belediye Başkanlığı tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla iftar yapan Kaya, gazetecilere, ramazan programına katılmak için kente geldiğini belirtti. Mübarek bir ay içinde olduklarını ancak hem ülkede hem de çevrede yaşanan hadiselerden ötürü buruk bir ramazan geçirdiklerini ifade eden Kaya, "İsrail tarafından Gazze'de kadın, çocuk demeden masum insanları hedef alan saldırılar neticesinde yüzlerce insan hayatını kaybetti" diye konuştu. Kaya, İsrail'in yaptığı insanlık dışı saldırıları kınadıklarını, böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini dile getirerek, Irak'ta, Telafer başta olmak üzere Kerkük civarındaki Türkmen şehirleri ve kasabalarında yaşayan soydaşların saldırıya uğradığını vurguladı. Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Kaya, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı seçimi son derece önemli. Milliyetçi Hareket Partisi, bütün teşkilatları ve kadrolarıyla bu seçimlere çok iyi hazırlanmıştır ve çalışmalarını çok yoğun ve geniş katılımla sürdürüyor. Bütün birimlerimiz sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun faaliyetlerine destek olmakta. Ekmeleddin İhsanoğlu, bütün İslam ülkeleri tarafından çok yakından bilinen, diplomasiyi yakından bilen, özellikle Ortadoğu'nun bugün içinde bulunduğu durumu ve ülkemizin dış politikada dibe vuran itibarını dikkate aldığımızda Ekmeleddin İhsanoğlu, uzlaşmacı, toplumun bütününü kaplayan, insanları ayrıştırmayan, hepsini birden kucaklayabilecek bir zihniyete ve donanıma sahip bir insan olarak Türk milletinin karşısına çıkmıştır." Kaya, öte yandan İstanbul'da bazı camilere yönelik saldırıların IŞİD'in uzantıları tarafından gerçekleştirildiğini de öne sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: