MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: "Her geçen gün giderek büyüyen bir enerjisıkıntısı var"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, Türkiye'nin her geçen gün büyüyen enerji sıkıntısı bulunduğunu belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, Türkiye'nin her geçen gün büyüyen enerji sıkıntısı bulunduğunu belirtti.

Adapazarı Güllük Mahallesi'nde Sakarya Muhtarlar Derneği üyeleriyle bir araya gelen Kutluata, burada yaptığı konuşmada, son günlerde enerji alanında yapılan zamları eleştirdi.

Kutluata, elektriğe yapılan zammın adaletsiz olduğunu öne sürerek, "Her geçen gün giderek büyüyen bir enerji sıkıntısı var. Bu enerji sıkıntısı, hükümetin yanlış politikaları sonucu, daha fazla yurt dışına bağımlı hale gelmemize neden oluyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de enerjiye yapılan zamların daha çok özelleştirmeden kaynaklandığını aktaran Kutluata, enerji sıkıntısının gün geçtikçe artacağını savundu.

Vatandaşların elektrik faturasına yansıtılan kayıp-kaçak bedellerini ödediğini ifade eden Kutlata, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunlar haksız kazançlardır. Buna rıza gösterilmesi mümkün müdür- Bu millet neden bu paraları ödemeye mahkum ediliyor- Bunlar özelleştirmenin bir ürünüdür. Üç kuruşun bile hesabını yapan vatandaşımız bu bedeli neden ödesin- Bu uygulama hangi adalete sığar- Bu haksızlığın giderilmesi için meclis çatısı altında çalışma yapacağız. Bu konun takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim"

Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ise mahalle muhtarlarının ve vatandaşların daha çok enerji alanında sıkıntı yaşadığını anlattı.

Erdem, "Yanmayan sokak lambaları, muhtarların muhatap alınmaması, arıza servisi ve kayıp-kaçak bedeli adı altında, fatura bedelinden alınan yüzde 14'lük tutar en büyük sorunumuz. Vatandaşlardan sürekli bu yönde şikayet alıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: