Mhp Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: “türkiye’nin Dış Politikası İflas Etmiştir”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, CHP’nin AK Parti ile görüşmesini eleştirirken; Türkiye’nin...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata, CHP’nin AK Parti ile görüşmesini eleştirirken; Türkiye’nin dış politikada iflas ettiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata seçim bölgesi olan Sakarya’da partisinin il yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi. Kutluata, AK Parti’nin son dönemde gerçekleştirdiği açılım çalışmalarını eleştirirken; dış politika konusunda da açıklamalarda bulundu. Kutluata, “Türkiye’nin dış politikası iflas etmiştir. Türkiye’nin bütün komşuları ile ihtilafı hele hele İran ve Suriye gibi komşuları ile savaşın eşiğine geldiği; bir kısmı ile Ermenistan gibi onların istediklerini vermesine rağmen düzelmediği ve Doğu Akdeniz’de bizde petrol arayacağız diyerek Türkiye’nin komik duruma düşmesi gibi sorunlar yaşanmıştır. İste bu sebeplerden dolayı Türkiye’nin dış politikası iflas etmiştir. Hatırlayacaksınız Türkiye Doğu Akdeniz açıklarında Yunanistan’ın Amerika ve İsrail şirketlerinin desteği ile petrol arama çalışmalarının ardından bizde ortaya Piri Reis gemisini gönderdik. Şu anda bunun lafını eder halde değiliz. Oraya gönderilen Piri Reis gemisinin deniz müzesine gönderilmek üzere olduğunu ve zar zor geri döndüğünü gördük. Hükümet keşke şu kadar çift yol yaptık diyeceğine 3-5 kuruşta petrol arama gemisi için ayırsalardı” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’nin AK Parti ile terörle mücadele konusunda aynı masaya oturmasını eleştiren Kutluata, “CHP’nin yeni CHP olarak sürece katkı verecek demesi çok ayrı bir şeydir. CHP’nin bu konuyu terör sorunu olarak değil Kürt sorunu olarak alıyoruz demesi iktidar ile aynı paralele girdiğini hatta bu konuda öncülük ettiğini göstermektedir. Terör meselesine kürt sorunu denmesini MHP kabul etmiyor. Bu bir terminoloji meselesi değildir. Buna Kürt sorunu dediğiniz takdirde bu mihrakları işleten mekanizmanın taleplerinin yerine getirildiği anlamına gelmektedir. Kürt sorunu dediğiniz zaman bu sorunu gündeme getiren ve bu tabirin kullanılmasını sıralayanlar; devlet içinde devlet, millet içinde ayrı bir millet ayrı mahkemeler ve ayrı okullar isteyenlerdir. Bunu zaten açıkça da söylüyorlar. Bu yaşananlara Kürt sorunu demek bu bölücü sürecin içerisindeyim, sempatizanıyım demektir. Sözde Kürt sorununu Türkiye’nin önüne Kürt sorunu diye getirenlerin Türkiye’nin ayrışma ve bölünme sürecinden memnuniyet duyuyoruz demektir. Bu süreçte MHP buralara nasıl gelindiğinin çok iyi bilindiği için Genel Başkanımız bu süreci görüşmeyeceğimizi söyledi. Nasıl ki daha önceki sürede görüşmediysek bu çökertme sürecinde de kimse ile bu konuda görüşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: