Mhp Genel Başkan Yardımcısı Öztürk’ten Reyhanlı Yorumu

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Hatay Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili...

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Hatay Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili olarak, bir taraftan İsrail’in vurduğu Suriye’nin bir taraftan da Türkiye’nin vurması için gerekli adımları atabileceğine akıllarının ermediğini belirterek, “Aklımız ermediği için de ‘acaba Suriye’ye girmek için tezgahlanan bir oyunla karşı karşıya mıyız’ diyoruz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 25 Mayıs 2013 tarihinde Adana’da yapacağı miting öncesinde Mersin’e gelerek, mitinge katılım çağrısı yaptı. Partisinin Metropol İş Merkezi’ndeki il binasında İl Başkanı Mahmut Tat ve kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılanan Öztürk’e Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Coşkun ve Mersin Milletvekili Ali Öz de eşlik etti.

Reklam
Reklam

Öztürk, burada düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugün olduğu kadar hiçbir zaman böylesi belalarla karşı karşıya kalmadığını öne sürdü. Devletin adının ve bayrağının değiştirilmek istendiğini öne süren Öztürk, “Bu topraklar üzerinde kurulan devletin adının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olması için, istiklali temsil eden bayrağın al bayrak olması için, bu topraklar üzerinde yaşayan milletin adının Türk Milleti olması için ödenen bedeller unutulmuş, şimdi bu milletin adını değiştirmeye cesaret edenler var. Hiçbir bedel ödemeden bu bayrağın adını değiştirmeye kalkışanlar var. Bu milletin Anayasasından Türk tabirinin çıkarılması için bir yerlerden cesaret alanlar var. Bu devletin adının değişmesi için bir yerlerden cesaret alıp rüyalar görenler var. Eğer böyle bir şeye cüret ediyorsanız, bu bayrağın adını değiştirmeye niyetliyseniz, bu topraklar üzerindeki milleti inkara kalkışacaksanız, bu devletin adını değiştirmeye cüret edecekseniz, yüreğiniz yetiyorsa ödediğimiz bedeli öder alırsınız” dedi.

Reklam
Reklam

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olduğunu anımsatan Öztürk, bu söylediklerinin o masada tartışılan konular olduğunu aktararak, “Yönettiği ülkenin milletinin adını koyamayan, o millete mensubiyetini ifade edemeyen insanlar tarafından yönetildiğimiz için buradan cesaret alıyorlar” diye konuştu.

“BAŞKALARININ MUTFAĞINDA PİŞEN YEMEĞİ BİZE SERVİS ETMEK İSTİYORLAR”

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Öztürk, birkaç yıldır çözüm süreci adı altında bir yıkım süreci başlatıldığını, milletin uyanmaması için de buna birçok ad taktıklarını dile getirdi. Bir gözyaşı edebiyatıyla insanları uyutarak planlarını gerçekleştirmeye çalıştıklarını öne süren Öztürk, “Bilesiniz ki, bugün yapmaya çalıştıkları tamamen başkalarının mutfağında pişen yemeği bize servis etmektir. Bu noktada kullanabilecekleri en büyük koz da PKK’dır. Ülkeyi kontrol edilebilir sınırlar içerisine almak için türlü oyunlar, tezgahlar düzenliyorlar ve milleti uyutmak için de bir sürü cambazı ipe çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı.

Silah bırakma adı altında bir takım oyunlar tezgahlandığını da kaydeden Öztürk, şöyle devam etti: “Aslında kimsenin silah falan bıraktığı yok. Adını şimdi eyalet koyuyorlar, bu eyalet dedikleri bağımsız devlete giden yoldaki son çıkış noktasıdır. O devlete hazırlık yapıyorlar. Bu millet içerisinden yeni bir millet oluşturmanın mücadelesini veriyorlar.”

Reklam
Reklam

“SURİYE BÖYLE BİR AKILSIZLIK YAPAR MI?”

Hatay Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin de konuşan Öztürk, şimdi Türkiye’yi Suriye’ye girmesi için zorladıklarını ileri sürdü. Son zamanlarda hiçbir akıllı devletin yapmayacağı işler olduğuna işaret eden Öztürk, şunları söyledi: “Suriye’ye bir taraftan İsrail vuruyor, başı oradan dertte. Bu Suriye bir taraftan da Türkiye’nin vurması için gerekli adımları sizce atabilir mi? Böyle bir akılsızlık yapabilir mi? Yani Türkiye kuzeyden aşağıya insin, Suriye muhaliflerinin yanında Suriye devletiyle harp ilan ederek Esad’ı devirmek üzere adımlar atsın diye bomba yüklü araçları gönderip de burada patlatır mı? Aklımız buna ermiyor. Aklımız ermediği için de ‘acaba Suriye’ye girmek için tezgahlanan bir oyunla karşı karşıya mıyız’ diyoruz. Sayın Başbakan içeride ve dışarıda esir alınmış durumdadır. İçerdeki tehditler ve dışarıdaki bu oyunları tezgahlayanların tehditleri karşısında sıkışmış bir Başbakan var. Başbakanı bu tehditlerden kurtaralım. Önümüzdeki seçimlerde kenara çekelim.”

Reklam
Reklam

Öztürk, konuşmasını, herkesi Devlet Bahçeli’nin 25 Mayıs’ta Adana İstasyon Meydanı’nda yapacağı mitinge davet ederek bitirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz