MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, Denizli'de

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, her oy veren erkeğe karşılık bir de kadından oy alabilirse MHP'nin oyunu yüzde 20

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, her oy veren erkeğe karşılık bir de kadından oy alabilirse MHP'nin oyunu yüzde 20 daha artıracağını söyledi.

Türkeş, MHP Denizli Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, vefatının üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen merhum Alparslan Türkeş'in hala anılıyor, hatırlanıyor, özleniyor olmasının aile üyeleri açısından çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Önlerinde 3 seçim olduğunu dile getiren Türkeş, şöyle konuştu:

"Birinin tarihi belli, öbürleri belirsiz. Yerel yönetim seçimleri bundan tam bir yıl sonra yapılacak. Onun ardından henüz kanunu çıkmamış olan ama bu arada çıkması gereken bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Tabii Türkiye'deki bu açılım saçılım safsatalarının dışında da Türkiye'deki konjonktüre göre dalgalanmaya göre de genel seçimi yaşayacağız. Normal tarihi 2015 ama 2015'te bu hakikaten yapılabilir mi yoksa daha öne mi gelir, yoksa cumhurbaşkanlığı seçimiyle birleşmesi mümkün olabilir mi- Bunları hep beraber yaşayacağız, hep beraber göreceğiz ama bu çalışmaların en önemli dayanak noktası sizlersiniz."

Reklam
Reklam

-"En büyük eksiğimiz kadınların desteğini yeterince alamamış olmak"-

MHP'nin Türkiye'nin en eski en köklü siyasi partilerinden biri olduğunu kaydeden Türkeş, partinin köklerinin 1948'e, Mareşal Fevzi Çakmak'a ve onun kurduğu partiye dayandığını dile getirdi.

Türkeş, MHP'nin kurulmasının üzerinden 44 yıl geçtiğini ama bu süreç içinde zaman zaman seçmenler anlamında dalgalanmalar olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda bizim en büyük eksiğimiz kadınların desteğini yeterince alamamış olmaktır. Bugüne kadar birçok farklı araştırma kuruluşunun yaptığı araştırmalarda MHP'nin oy tabanının yüzde 70 civarında erkek oyuna ama yüzde 30 civarında da kadın oyuna dayandığı görülmektedir. Demek ki her oy veren erkeğe karşılık bir de hanımdan oy alabilse MHP, sırf bugüne kadar yapılan çalışma ile oyumuzu yüzde 20 daha artırırız. Demek ki bu noktada da sizlere çok büyük iş düşüyor.

Biz siyaseti erkekler olarak sokakta, kahvede, toplantı salonlarında yaparız ama kadınlar siyaseti her yerde yapar, evinin içine kadar siyaset yapabilir. O bakımın o önümüzdeki bir-bir buçuk yıllık süre içerisinde sizlerden biraz daha fazla fedakarlık, biraz daha fazla gayret, biraz daha fazla çalışma bekliyoruz ve bunu genel merkez olarak da arzu ediyoruz. Çünkü evin içinde, evin kalbinde, evin annesini ikna ettiğiniz zaman o aileyi fikirler etrafında ikna etmek daha dolay oluyor."

Reklam
Reklam

-"Partimizin görüşlerini, vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor"

MHP'nin fikirlerinin, görüşlerinin ve her ortaya koyduğu, açığa çıkarttığı tüm çözümlerin bu ülkenin, bu milletin yararına olan çözümler olduğunu söyleyen Türkeş, "Milletin doğasına, tabiatına aykırı, milletin yararına olmayan, ülkeye yarar getirmeyecek hiçbir siyasi görüşü MHP dile getirmez, dillendirmez. Bu noktadan olmak üzere partimizin görüşlerini, farklı konulardaki görüşlerini birebir takip edip de bunları vatandaşlarımıza halkımıza anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yerel seçimlerin yaklaştığına işaret eden Türkeş, MHP'nin belediye seçiminde Denizli'de belediye başkanlığına başa güreşen partilerden biri olduğunu kaydetti.

Tuğrul Türkeş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Göreceksiniz ki MHP'nin ortaya koyacağı kadrolar Denizli için de en yararlı, en hayırlı olacak kadrolardır. Bu bakımdan sizlere bizden daha çok büyük iş düşüyor. Yılmadan, azimle bu çalışmaları yaptığımızda, bunun neticesini aldığımızda hepimiz daha mutlu olacağız. Türkiye'de daha iyi bir yönetim tesis edeceğiz. Bu da çocuklarımızın geleceği açısından daha hayırlı, daha güzel bir Türkiye'ye katkı sağlamamız anlamına gelecektir."

Reklam
Reklam

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'ın da katıldığı toplantıda, Tuğrul Türkeş, MHP Denizli Kadın Kolları üyelerine plaket verdi.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: