MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Cumhuriyetin kimliği ile oynuyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 19 Mayıs törenlerinin...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 19 Mayıs törenlerinin iptalinin cumhuriyetin kimliği ile oynanması anlamına geldiğini savundu. Yalçın, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün itibarıyla geldiği nokta uçurumun kıyısıdır.” iddiasında bulundu.
Yalçın, Seyhan ilçe kongresindeki konuşmasında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.
“Bu törenlerin iptali esasında hükümetin kafasının ardında ne olduğunu ortaya koymaktadır.” diyen Yalçın, “Bir siyasi partinin iktidarı yüzde 49 gibi bir oranla ele geçirmiş olmasına rağmen son dokuz yıla baktığımızda ülkeyi götürmek istediği yer, konum artık aşikardır, bellidir ve bizzat kendi yöneticileri tarafından ne yapmak istedikleri alenen ifade edilmektedir. Esasında cumhuriyetin kimliği ile ritüelleriyle oynanmaktadır.” şeklinde konuştu.
Yalçın, şunları kaydetti: “Yaptıkları belki çok sıradan, çok masumane bir iş gibi görünebilir. Ancak milli bayramlar gelecek nesillere, genç nesillere aktardığımız kıymet bütünlerinin yıldönümleridir. Eğer millet olacaksanız, millet olmaya devam edecekseniz kültürünüzü yaşatmak zorundasınız. Türk kültürü bu güzel günlerde yaşanır. Bu güzel günlerdeki anmalar vesilesiyle gelecek nesillere bir değer aktarımı olarak intikal eder. Bunun için önemlidir. Orada gençlerimizin yaşadığı bir heyecan, şuur altında anlam bulacak, yıllar sonrasında kültür anlamında, Türk kültürünün kendisini koruması anlamında bir karşı duruş sergileyecektir.”
Partisinin başka siyasi partiler gibi belirli menfaat ilkeleri üzerine doğmadığını belirten Yalçın, “Biz bir müddet saadet zincirleri oyunu oynayıp, sonra ortadan kalkan siyasi partilerden değiliz. Biz bir ideoloji partisiyiz. Bu hüviyetimiz, bu kimliğimiz kırk üç yıldır arzu ettiğimiz veya idealimiz olan iktidarı yakalayamamış olsak da, hala ayakta durmamızı sağlıyor.” dedi.
MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler de devletlerin ve onu idare eden hükümetlerin üretmesi gereken en önemli şeyin güvenlik, adalet ve refah olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz