Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un bugün...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un bugün yaptığı basın toplantısında yerel seçimlerle ilgili ifadelerini sert bir dille eleştirdi. CHP’nin terör ve Suriye konusunu meclise taşımak için TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırma kararına sert tepki veren Bahçeli, “Beş saat konuşacakları yerde, Şemdinli de 5 saat devletin gücünü göstermeleri daha doğru olur kanaatindeyim” dedi.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir gazetecinin CHP’nin bugünkü MYK toplantısında meclisi olağanüstü toplama kararı aldıklarını ve bunu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunacaklarını sorması üzerine, “Beş saat konuşacakları yerde, Şemdinli de 5 saat devletin gücünü göstermeleri daha doğru olur kanaatindeyim” dedi.

Reklam
Reklam

Bir başka gazetecinin, Ramazan Bayramı’nda Kerkük’e yapacağı ziyarette Irak’ın merkezi yönetimi ile bir görüşme yapıp yapmayacağını sorması üzerine de Bahçeli, “Irak’ın merkezi yönetimi ile herhangi bir görüşme talebimiz bulunmamaktır. Bayram namazını Kerkük’teki Nuri Al-Kebir camisinde kılacağız ve Türkmen kardeşlerimiz sohbet geliştirmeyi ve kaynaşmayı, bütünleşmeyi hedefliyoruz. Bunun haricinde bir programımız yoktur” diye konuştu.

AK Parti’nin yerel seçimleri öne almak istediğini ve MHP’nin buna destek vermesi dolayısıyla CHP’nin eleştirilerinin olduğunu, Parti Sözcüsü Haluk Koç’un “MHP buna balıklama atladı” gibi ifadeler kullandığı sorulması üzerine ise Bahçeli, “CHP, AK Parti ile geliştirdiği üslubu MHP için kullanmamasını özellikle tavsiye ederim. Balıklama atlama gibi bir üslubumuz ve bir alışkanlığımız yoktur. Haluk Koç, kıyı şeridinde yaşayan bir kardeşimiz olarak denize balıklama atlamada mahiret sahibidir. MHP olarak -2013-2014-2015 dönemi milletimiz ve devletimiz geleceği açışından önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam katıldığı bir televizyon programında Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuksuz yargılanması gerektiğini söylemesi ve MHP’nin tutuklu yargılanan asker kökenli bir milletvekilinin olduğunun sorulması üzerine de Bahçeli, “Tutuksuz yargılanmayı geçmişten bizlerde ifade ettik. Bir zamanlar sayın Başbakan bu duruma gelmemişti. Ama şimdi kendisinin 9 yıllık iktidar döneminde Genelkurmay Başkanlığı’nı yapmış olan bir şahsiyetle ilgili yargı sürecindeki kanatlarını çok erkeden söylemesinde eğer varsa İlker Başbuğ’da bir yanlışı veya eksiği iktidarın sorumlusu olan Başbakanda da aramak lazım. Çünkü yönetim bir bütündür, kurumları ayrı ayrı değerlendirerek ayrı hesap sormak olmaz. Eğer Genelkurmay’dan hesap soracaksanız onun bağlı olduğu başbakandan da hesap sorulmasında yarar vardır. Bunu bugün için soran yoksa MHP’nin iktidarın da sorulacağı kesindir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: