MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu Osmaniye'de:

OSMANİYE (AA) - MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının şerefi inşallah MHP’ye nasip olacaktır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının şerefi inşallah MHP’ye nasip olacaktır" dedi. Halaçoğlu, Düziçi ilçesinde Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türkiye" konferansında yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin kendi çıkarlarını bir tarafa atıp, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağlamak üzere yola çıktığını söyledi. Herkesi kucaklayan, ülkedeki insanları bütün olarak gören, Türkiye'nin yücelmesi için canını feda edebilecek anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Halaçoğlu, bu anlayış devam ettiği sürece devleti kimsenin yıkamayacağını belirtti. Diyarbakır'daki yaşananları "tiyatro oyununa" benzeten Halaçoğlu, şunları kaydetti: "İçinde bulunduğumuz coğrafya birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Burada onlarca devlet kurmuşuz. Onlarca devletin yıkıldığına şahit olduğumuz bu coğrafyada son Türk devletini ayakta tutma noktasında muhakkak ki büyük çaba göstermemiz gerekmektedir. Biz her şeyin önünde milletimizi ve devletimizi düşünen insanlarız. Onların zarara uğramasına asla müsade edemeyiz. Eğer biz yok olacaksak, parti olarak, devletimiz ayakta kalacaksa biz yok olmaya hazırız. Parti olarak yok olmaya hazırız, kişi olarak yok olmaya hazırız. Bu temel felsefe üzerinde düşünmek suretiyle ülkemiz etrafında, ülkemiz için hangi oyunlar oynanıyor, neler düşünülüyor, bunları objektif çerçeve ile değerlendirmemiz gerekiyor." Türklerin, İstanbul'un fethinde Hazreti Muhammed'in övgüsüne mazhar olduğunu anımsatan Halaçoğlu, şöyle konuştu: "İstanbul'un fethinin sembolü Ayasofya Camii'dir. Ayasofya Camii, cumhurun İstanbul'daki hakimiyetinin temsilcisidir. Bugün Ayasofya minarelerinde ezan yoktur, Ayasofya cemaatsizdir. İşte bu sebeple genel başkanımla da yaptığım görüşme ve müsadeden sonra 7 Kasım 2013'de Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması için bir kanun teklifi sundum. Kendilerini Müslüman olarak nitelendiren ve Müslümanları çeşitli bahanelerle aldatıp, oyunu toplayanların gerçekte ne kadar Müslüman olduklarını bu kanun teklifinin onaylanıp, onaylanmadığı ile göreceğiz. Hiçbir şey gizli kalmaz. Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının şerefi inşallah MHP’ye nasip olacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz