Mhp Grup Başkanvekili Vural: "4+4+4 Tartışması Dönüştü Zam Artı Zam Artı Zamma"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, elektrik, su, doğalgaz ve benzin fiyatlarına yapılan zamların siyasal tartışmaların...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, elektrik, su, doğalgaz ve benzin fiyatlarına yapılan zamların siyasal tartışmaların arkasına gizlenerek yapıldığını savunarak, "4+4+4 tartışması dönüştü zam artı zam artı zamma" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile elektrik, su ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay Vural, dün yapılan YGS öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'üniversite sınavı kaldırılacak' diye açıklama yaptığını, ancak MHP'nin buna ilişkin önergesinin kabul edilmediğini söyledi. İzmir'de doğuştan diyabet hastası olan 19 yaşındaki Rüya Çıralı'nın sınava alınmadığını hatırlatan Vural, "Kopyayı önleyeceklermiş.

Reklam
Reklam

Ya kopyanın faillerini buldunuz mu siz? Çaldılar soruları, kopya çektiler? Kim yaptı buldunuz mu ey hükümet? Şimdi inşallah yandaşa gitmemiştir bu sorular" diye konuştu.

Dün İzmir'de olduğunu ve İzmirlilerin Başbakan Erdoğan'a yapılan son zamlar nedeniyle saygılarını arz ettiklerini belirten Vural, İzmirlilerin 'zam üstüne zam, ne diyon bu hususta ustam' dediklerini söyledi. Hükümetin zam için güzel bir formül bulduğunu ve bunun da 'zam üstüne çul serme formülü' olduğunu belirten Vural, "Her siyasal tartışmanın arkasından bir bakıyorsunuz doğalgaz, elektrik, benzin zammı. 4+4+4 tartışması dönüştü zam artı zam artı zamma" dedi.

"DERT ARTI DERT ARTI DERT EKONOMİSİ"

Zamlar için daha iyi bir vakit bulunamayacağını söyleyen Vural, "Dert artı dert artı dert ekonomisi devam ediyor" dedi. Dam üstüne çul serer türküsünün 'zam üstüne çul serer' şekline dönüştürülmüş halini el bilgisayarı ile basın mensuplarına dinleten Vural, "Zam yapıyorlar, adına 'güncelleme' diyorlar. Yani her şeyin üstünü örtmek için güzel kamuflaj malzemesi koyuyorlar. Enerji Bakanı benzin zammını Ortadoğu'daki olaylara bağlıyor. Hani siz liderlik yapıyordunuz. BOP'un eş başkanı bu ülkelerin karışmasında en büyük paya sahip olduğuna göre zamlarda da en büyük pay kendisine aittir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan zamlardan en büyük faydayı şeyhler, sultanlar, kralların gördüğünü belirten Vural, "Ödeyen kim, Ahmetler, Mehmetler, Fatmalar. Güçlü bir iktidar, güçlü bir ekonomi var dediler. Suçlamaya gelince 'dış mihraklar" diye konuştu.

YGS'YE 'ZAMLI SORU' ÖNERİSİ

Dün yapılan YGS'de elektrik, su, doğalgaz ve benzine yapılan zamlarla ilgili de sorular sorulabileceğini belirten Vural, şunları kaydetti:

"Zamlarla ilgili 'Asgari ücrete yüzde 3.8 zam yapılan, emekliye yüzde 4 zam yapılan bir ülkede yüzde 10 elektrik, yüzde 18 doğalgaz zammı yapan hükümet vatandaşa hangi diziyi izlemesini tavsiye eder? A) Suskunlar, B) Yalan Dünya, C) Beni Affet' güzel bir soru olabilirdi. Sınavda, 'Aşağıdakilerden hangisine zam gelmiştir? A) Benzin, B) Doğalgaz, C) Elektrik D) Hepsi' Bunu da sorsalar iyi olurdu."

Vural, benzin zamlarının milli piyango çekilişi gibi her ayın 9, 19 ve 29'unda yapıldığını belirterek, "Talih kuşu çekiliyor, bir iki kişiye çıkıyor. Ama burada vatandaşların hepsini talih kuşu vuruyor" dedi. Türkiye'de vatandaşın gündeminin ekonomi olduğunu ve vatandaşın zamlar altında 'erim erim eridiğini' ifade eden Vural, "Bu ekonomi politikası duvara toslamıştır" dedi. Dolaylı vergilerle vatandaşın ezildiğini söyleyen Vural, "Eskiden 'vergileriniz size yol, su, elektrik olarak dönecektir'

Reklam
Reklam

deniyordu. Ama şimdi AKP'ye verdiğiniz her oy size zam artı zam artı zam olarak dönecektir" dedi.

"CHP KARNINDAN KONUŞMASIN"

CHP'nin 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili kabul edilen kanun teklifini Anayasa Mahkemesi'ne götürebileceğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Vural, CHP'nin hangi noktaların Anayasa'ya aykırı olduğunu söylemesi gerektiğini söyledi. Vural, "Neye itiraz ettiğini açıkça söylesin, karnından konuşmasın, açık ve net olsun" diye konuştu.

CHP'nin tablet bilgisayar ihalelerinin Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkartılması ile ilgili itirazı olduğunun hatırlatılması üzerine ise Vural, daha önce de birçok konunun Kamu İhale Kanunu'ndan kaçırıldığını söyledi. Vural, "Kamu İhale Kanunu'ndan kaçırmak, Anayasa'dan önce ahlaka ve etik değerlere aykırıdır. CHP'nin hangi maddeye aykırı olduğu konusunda daha açık net mesaj vermesi faydalı olur" dedi.

"12 EYLÜL DAVASINA MÜDAHİL OLMAYIZ"

Vural, CHP'nin 12 Eylül darbesi ile ilgili davaya müdahil olmak istediğinin hatırlatılması ve MHP'nin bu konudaki yaklaşımının sorulması üzerine, "Bu konulardaki davalara müdahil ya da taraf olma gibi bir politikamız yok. Ama 12 Eylül'le ilgili zarar gören dava arkadaşlarımızın önemli kısmı zaten müdahil olarak bu işin takipçisidir ve olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: