Mhp Grup Başkanvekili Vural’dan İmralı Tutanağı Yorumu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İmralı’daki görüşmeye ilişkin tutanakların, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İmralı’daki görüşmeye ilişkin tutanakların, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yazdığı mektubun gerekçesi ve mütemmim cüzü olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısın düzenleyen Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de, 'Savaş kolaydır, barış zordur. Barışı getirmeye çalışıyoruz' dediğini, Avusturya'da ise 'Barış ne demek? Barış devletler arasında olur' dediğini belirterek, “Başbakan rüzgarın estiği yönde savruluyor” ifadesini kullandı.

28 Şubat'ta millet egemenliğine darbe vurulduğunu, bugün ise PKK ile birlikte darbe vurulduğunu belirten Vural, “Niye kimse PKK'nın darbesine demokrasi adına karşı çıkmıyor? Sizi gidi darbeciler sizi. Bu millete PKK'nın silahıyla darbe düzenliyorsunuz” dedi.

Reklam
Reklam

“MEKTUP, ERDOĞAN VE ÖCALAN’IN PARAFIYLA HAZIRLANMIŞ”

İmralı görüşmesine ilişkin tutanakların sızdırılmasının ‘sürece yönelik sabotaj’ olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Vural, şunları söyledi:

“Mektubu yazan sizsiniz, görüşmeyi ayarlayan sizsiniz, çöpçatanlık yapan sizsiniz, tutanak altına alınmasını sağlayan sizsiniz, şimdi diyorsunuz ki sabotaj. İçeriğiyle ilgili bir şey söylemiyorlar. AKP'nin kılavuzları, içeriği bir taahhüt olarak deşifre etmişlerdir. Benim kanaatim tutanaklar, gönderilen mektubun gerekçesi ve mütemmim cüzüdür. Mektup AKP ve PKK'nın, Öcalan ve Erdoğan'ın paraflarıyla hazırlanmış ortak mektuptur. Mektupta açıklığa kavuşmayan bir takım hususlar tutanaklara bağlanmıştır ve kamuoyuna açıklanmıştır. Kandil mektubu alacak ve tutanaklardaki hedeflere göre inisiyatifi elinde tutacaktır. Silah bıraktırma söz konusu değildir. Sürecin ucu açık, aynen AB ile imzaladıkları müzakere çerçeve belgesi gibi. Devlet bu süreçte PKK'nın ve Öcalan'ın istek ve amaçlarına bağlı kalacağı taahhüdünü vermektedir. Bu zaman, mekan ve hazım sorunudur. Süreç milletin hazmettiği ölçüde adım atılması sürecidir. Sürecin sonu anayasa, özerklik, genel af. Bunların ne zaman yapılacağı konusu ortama bağlı. Terör örgütünün silahı bırakması bahane, şahane olan siyasi çözümdür. Terörle mücadele bahanedir, şahane olan terörle müzakeredir.”

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın 'Millete Hizmet Yolunda' adlı televizyon konuşmasında milliyetçilik ve MHP Genel Başkanına yönelik eleştirilerde bulunduğunu savunan Vural, bu programın TRT kanununa göre hükümet icraatlarının anlatılacağı bir konuşma olması gerektiğini söyledi. Vural, TRT'den aynı sürede cevap hakkı istedi.

“YASAMA FAALİYETİ BİLE İMRALI’DAN YÜRÜTÜLÜYOR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, İmralı tutanaklarını kimin sızdırmış olabileceğine ilişkin soruya, “İmralı'ya kimin gideceğini belirleyen Erdoğan, görevlendirdiği kişi orada. Bütün bunlar Erdoğan'ın talimatıyla yapılmıştır” karşılığını verdi.

Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, geçen hafta, 4. Yargı Paketi'nin Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını ve Meclis'e gönderildiğini açıkladığını belirterek, ancak tasarının Meclis'e gelmediğini söyledi. Vural, “Paket içinde KCK'nın istek ve arzuları var mı? İmralı ile görüşülmüş. Dolayısıyla yasama faaliyeti bile İmralı ile yürütülüyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: