Mhp Grup Başkanvekili Vural’ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye yönelik ‘Öcalan’ı idamdan kurtaran sensin’...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye yönelik ‘Öcalan’ı idamdan kurtaran sensin’ sözlerine tepki göstererek, “Eğer bir tek MHP’linin terörist başının idamının kaldırılması noktasında oy kullandığını iddia eden varsa, iddiasını ispat etmekle mükelleftir; ispat edemeyen şerefsizdir, alçaktır” dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın maskeli siyaset sürdürdüğünü savunarak, “Şimdi Sayın Başbakan bu kadar hızlı değişiminden ilham almış olacak ki, yüz nakli yapılan insanlarımızı ziyaret ediyor. Valla kendisinden daha hızlı yüz değiştiren yok ki zaten. Dünyanın en hızlı yüz değiştiren insanı. Cerrahlarımızın ellerine sağlık ama siyasette de bu kadar yüz değiştiren bir siyasetçi dünyada var mıdır bilmiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan için ‘siyasetin bin bir suratı’ ifadesini kullanan Vural, “Her günü bir başka. Bir gün teröristler için ağlar, ondan sonra şehitler üzerinden edebiyat yapar, ülkücülere ‘kafatasçı’ der, sonra mektubunu okur, ‘PKK ile görüşen şerefsizdir’ der sonra ‘ben gönderdim’ der. Bize hangi Erdoğan’ı pazarlamak istiyorsunuz?” şeklinde konuştu.

“İDAMIN KALDIRILMASINDA MHP ALEYHTE OY KULLANDI”

Başbakan Erdoğan’ın, MHP’ye ‘Öcalan’ı idamdan kurtaran sensin’ sözlerine tepki gösteren Vural, şunları kaydetti:

“Ya insanda bunu söylemek için biraz insaf gerekiyor. Dinimizin yarısı insaf ya. İdamın kaldırılmasında MHP’liler aleyhte oy kullandı. İdam konusunda MHP’nin duruşu açık ve net. 2004’te idamın Anayasa’dan kaldırılması için imza veren sizsiniz. Kaldırılması protokolünü imzalayan sizsiniz. Bülent Arınç ‘ölüm cezasının kaldırılması konusu geldiğimiz noktada zarurettir’ 1 Ağustos 2002’de söyleyen o.AKP Grubu adına Mehmet Ali Şahin, ‘ölüm cezasının kaldırılmasını parti olarak biz de istiyoruz’ diye 1 Ağustos 2002’de söyleyen o. Şimdi hangi yüzde kalkıp MHP’ye dil uzatıyorsun ya? Başbakan Erdoğan’ın 3 Ağustos 2002 tarihli gazetelerde idamın kaldırılmasını destekleyen açıklamalarının yer aldığını belirterek, gazete kupürlerini gösteren Vural, “Bu sen değil misin Recep Tayyip Erdoğan?” dedi.

Reklam
Reklam

Vural, idamın kaldırılmasına ilişkin 6 no’lu protokolün altında da Erdoğan’ın imzası olduğunu söyledi. Vural, Başbakan Erdoğan’ın ayrıca PKK ile müzakere ettiklerini önce inkar ettiğini, sonra da ‘ben görevlendirdim’ dediğini anlattı. Bu konuda Başbakan Erdoğan’ın farklı açıklamalarını tablet bilgisayarından izleten Vural, “Allah bundan daha büyük ibretlik sözleri söyletir mi? Şimdi ben de sana söylüyorum ey Recep Tayyip Erdoğan; idamın kaldırılmasına yönelik MHP’yi suçluyorsun. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer bir tek MHP’linin terörist başının idamının kaldırılması noktasında oy kullandığını iddia eden varsa, iddiasını ispat etmekle mükelleftir, ispat edemeyen şerefsizdir, alçaktır. Bu kadar açık ve net” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ‘MHP morgun önünde nöbet tutmayı bıraksın’ sözlerine de cevap veren Vural, “Niye rahatsız oluyorsun milletimizin şehitlerimize sahip çıkmasından? Niye rahatsızlık duyuyorsun sen? Sen şehitlerimize ‘kelle’ diyen biri olarak, cenazelere milletin sahip çıkmasını yaygara olarak gören bir kimsesin. O bakımdan senin milletvekillerin belediye başkanların, sarı kırmızı yeşil bayrağa sarılmış cenaze törenlerinde saf tutuyor. Benim orada şehitlerimizin cenazesine sahip çıkmasından niye gocunuyorsun” dedi.

Reklam
Reklam

AK Partili Kars belediye başkanı ve Kars milletvekillerinin sarı-kırmışı-yeşil bayrağa sarılmış tabutların önünde saf tuttuğunu belirten Vural, “Sonra kalkıp şehitlerimize sahip çıktığımızdan dolaylı dil uzatıyor ya. Namazımıza dil uzatıyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez dememizden gocunuyor. Allah’ın emri; şehitler ölmez. Uludere’de ölenlere şehit anası babası kardeşi diyen kim? İnadına şehitler ölmez vatan bölünmez diyeceğiz” şeklinde konuştu.

“PKK’DAN RİCACI OLDUN”

Şehit cenazelerine sahip çıkanların içinde AK Parti’li, CHP’li, Saadet Parti’lilerin de bulunduğunu belirten Vural, “Sen kimin tarafındansın? Fransız başbakanı mısın? Şahitlerle teröristleri aynı kefeye koyan sensin. O şehitler senin başbakanlığı rahat yapabilmen için de şehit oldular biliyor musun? Askerimiz, polisimiz şehit olurken sen Oslo’da PKK ile seçim derdindeydin. ‘Aman ha seçime kadar ateşkes yapalım’ diyen sensin. Derdin seçimdi ve PKK’dan ricacı oldun” diye konuştu.

ASKER, POLİS SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK YARGILANACAK”

Reklam
Reklam

“Sen kimsin MHP’yle aşık atmak kim?’ diyen Vural, “MHP olarak idam cezasını kaldıranların kimler olduğunu bildiklerini belirtti. Vural, “Ama sen gel önce Oslo’daki belgelerden bahset. PKK ile çıktığın serüvenin hesabını ver” dedi.

Oslo’da imzalanan 3 paragraf ve 9 maddelik protokolde, terörle mücadele edenlerin ‘savaş suçlusu’ olarak yargılanacağına ilişkin bir madde olduğunu söyleyen Vural, “Madem bu görevlilere sen talimat verdin? KCK anayasası hazırlanması talimatını da sen mi verdin? Bunları açıkla. Dağlarda PKK ile mücadele eden Mehmetçiği Oslo’da savaş suçlusu ilan eden görüşmelerin talimatını sen mi verdin? Çık bunu açıkla” dedi.

“CHP, ABD PROJESİNİN FİGÜRANI OLMAK İSTİYOR”

CHP’nin Kürt sorunuyla ilgili girişimine de değinen Vural, “AKP ve CHP ihanet projelerine MHP’yi ortak etmek istiyorlar. PKK lokomotifine yol kenarından yolcu alma gayreti içinde, ihanete birilerini ortak etmeye çabalıyorlar. MHP olarak biz bu milletin birliği ve bütünlüğüne sahip çıkan iradeyi temsil etmeye devam edeceğiz. Bu hain tuzakların hiçbirine ortak olmayacağımızı, Habur’a Oslo’ya ortak olmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan ve CHP’ye seslendiğini ifade eden Vural, “Eğer gerçekten terörün bitirilmesi için adım atılmasını istiyorsanız öncelikle ve ivedilikle, Kandil’de PKK terör örgütünü bertaraf etmek amacıyla verdiğimiz yetkiyi kullansınlar. Önce bu milletin verdiği yetkiyi kullansınlar. Ondan sonra kalkıp burada MHP’ye dil uzatıyorlar. MHP’yi sürekli bu hain projeye ortak etmek istiyorlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, ‘Sürecin içinde ABD var’ dediğini belirten Vural, “Anlaşılıyor ki AKP ve CHP, ABD’nin hazırladığı projenin, senaryonun aktörü olmaya karar vermişler. CHP ‘bana da bir rol verin’ diyerek ABD projesinin figüranı olmak istiyor. Başbakan ‘Başbakanlığı uğruna da olsa, ne pasına olursa olsun çözeceğim’ demişti. Şimdi Kılıçdaroğlu da ‘Genel Başkanlığıma bile mal olsa çözeceğim’ diyor. Senaryo aynı esas oğlanın yanına CHP’yi de koydular. Beraber Türkiye’nin çözülmesine yol açabilecek bir senaryonun uygulanma gayretkeşliğine girmişlerdir. Bu yol yol değildir. Bundan vazgeçiniz” dedi.

Reklam
Reklam

“TÜRKÇEDEN BAŞKA EĞİTİM DİLİ OLAMAZ”

Kürtçenin seçmeli ders olması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vural, bunun adım adım Türkiye’nin okullarını, sınıflarını bölmeye yönelik bir proje olduğunu söyledi. Vural, “Türkçe anadilden başka eğitim yapılması mümkün değildir. Türkçeden başka anadil olarak öğretilecek bir dil olduğun düşünmüyoruz. Bütün bunlar bir adımdır. Sonuçta eğitimde anadil eğitimini, özerkliği getirmektir. Bütün bunlar hazmettirmek için birer kademedir” dedi.

“KAPIYI KİLİTLEDİK”

CHP’den randevu talebi gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine Vural, “Biz tazen kapıyı kilitledik. Birlikte Oslo’ya mı, İmralı’ya mı, Kandil’e mi gidecekler, onun planını yapsınlar. Ama biz MHP olarak bu planları deşifre etmeye devam edeceğiz. Bu milletin kardeşliğini bozmaya çalışan kalleşlere de yol vermeyeceğiz. Bunda da kararlıyız. Bu bir kalleş projedir. AKP ile CHP İmralı’nın yol haritasında ne yapacaklarını kararlaştırsınlar. Bunun bedeli ağır olacaktır. Böyle bir tuzağa da Türkiye’yi düşürmemekte kararlıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: