Mhp Grup Başkanvekili Vural’ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması ile ilgili...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması ile ilgili olarak, “Bir milletvekilini rehin almış olabilirler ama bu milletin egemenliğini rehin alamayacaklar, bu milletin egemenliğini siyasi çözümün merkezi haline dönüştüremeyecekler” dedi. CHP’nin bu olayın ardından yarınki olağanüstü toplantı çağrısını geri çekmesi gerektiğini belirten Vural, ‘Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz’ diyen Hüseyin Çelik’e de tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasını değerlendirdi. Vural, Türk milletinin egemenliğini temsil eden Aygün’ün kaçırılma olayının üzüntü ve endişe verici olduğunu belirterek, “Bir an önce sağ salim dönmesini bekliyoruz. Bu vesileyle CHP grubuna ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“PKK bu milletin egemenliğini teslim alamayacaktır, rehin alamayacaktır; demokrasiyi rehin alamayacaktır” diyen Vural, PKK’nın siyasi çözüm arayışlarının akamete uğratılacağını söyledi. Vural, son bir yıl içinde 145 kişinin PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, “Kamu görevlisi, asker, polis kaçırıldı, kaymakamımız kaçırıldı. Bugün de milletvekili kaçırılıyorsa, terörle mücadele yerine müzakere, açılım ve siyasi çözüm arayışlarının terör örgütünü nasıl cüretkar yaptığını göstermesi bakımından ibret alınması gerekiyor” dedi.

“PKK MECLİS’İ YÖNLENDİREMEYECEKTİR”

AK Parti ve CHP’yi uyardıklarını ifade eden Vural, “Terör örgütünün siyasi çözüm arayışlarının ve siyasi iradeyi mahkum ve rehin alma isteklerine karşı terörle mücadelenin dimdik yanında durmalıyız. Bu zihniyetin, bu milletin iradesini rehin alamayacağını ve bölücü emellerini hazmettiremeyeceğini göstermenin zamanı olduğunu düşünüyoruz. PKK bölücü terör örgütü Meclis’i yönlendiremeyecektir. Bu bakımdan ‘Efendim, PKK terör örgütüne karşı barış masası kuralım’ diyenlerin aslında bugün kimin değirmenine su taşıdığını göstermesi bakımından bu olay ibretliktir. Bir milletvekilini rehin almış olabilirler ama bu milletin egemenliğini rehin alamayacaklar, bu milletin egemenliğini siyasi çözümün merkezi haline dönüştüremeyecekler. Oslo’yu Meclis’e taşıyamayacaklardır. Onun için bu silahlı terör örgütünün maşalı elleri kırılmalıdır. Yöneticileri etkisiz hale getirilmelidir ve güvenli bölgesi darmadağın edilmelidir. Milletin egemenliğini bu şekilde hiçe sayan iradeye karşı hükümetten kendisine verilen yetkileri kullanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“CHP TOPLANTI ÇAĞRISINI GÖZDEN GEÇİRMELİ”

Bu kaçırma olayının hangi amaca hizmet edeceğini iyi idrak etmek gerektiğini ifade eden Vural, bu konuda TBMM iradesinin PKK terör örgütü tarafından ipotek altına alınamayacağının da gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Vural, “TBMM’yi yarın toplantıya çağıran CHP belki de bu eylem karşısında PKK terör örgütünün propagandasının zemini olacak bir toplanma iradesini gözden geçirmesine de vesile olur. AKP ve CHP’ye sesleniyorum; terörle mücadele konusunda Mehmetçiğimizin yanında olalım. Terör örgütünü siyasi amaçlar doğrultusunda TBMM’nin yönlendirmesine izin vermeyelim. Böyle bir toplantı yapılmasının arifesinde böyle bir eylemin ortaya konulması karşısında önce yapacağımız iş, milletvekilinin sağ salim geri dönmesini temin etmek olmalıdır” diye konuştu.

Yarınki Meclis toplantısının Şemdinli olaylarını dünya kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna taşımak suretiyle Türkiye’nin terörle mücadelesinin sorgulanacağı bir zemin haline dönüştürme gayreti olduğunu belirten Vural, “MHP olarak elbette katkı sağlamayacağız” dedi. Şemdinli’deki operasyonu Meclis’te konuşmanın PKK’nın işine yarayacağını belirten Vural, “PKK’nın faydalanacağı bir ortamın terörle mücadeleye zarar vereceği düşüncesindeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

“ONLAR BİRKAÇ TANE MEHMET DEĞİL, 74 MİLYON MEHMETÇİK”

Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in ‘Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz’ sözlerine de sert tepki gösterdi. Teröre destek veren zihniyetin ‘şehitliğin anlamını, kıymetini bilmeyen, Mehmetlerin kıymetini bilmeyen bu zihniyet’ olduğunu belirten Vural, şunları kaydetti:

“Birkaç Mehmet için Meclis toplanmazmış. Kılına bile zarar gelse bu Meclis toplanmasını bilir; haddini bileceksin. ‘Şeytanla bile görüşürüm’ diyerek PKK’yı aklamaya çalışan bir zihniyet, maalesef şehitlik kavramını hiçe saymıştır. Bu zihniyetin PKK ile mücadelenin zaaf kaynağı olduğu açık ve nettir. Hüseyin Çelik gibilerin şuur altında sürekli olarak bunlar vardır. Kendisinin özellikle şuur altında neler olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Eğer bu ifadelerini dinleyen vatandaşlarımız varsa, Hüseyin Çelik’e gönüllerinden hangi ifade geçiyorsa, şehit ailelerinin içinden hangi duygular geçiyorsa ona imzamı atıyorum. Hüseyin Çelik sana sesleniyorum; onlar birkaç tane Mehmet değil, 74 milyon Mehmetçik. Onlar bu milletin namusu, şerefi. Bu milletin namusuna ve şerefine dil uzatıyorsun. TBMM’de MHP olarak bu zihniyetlerin güç kazanmaması için irademizi gemlemez yönünde kullanıyoruz. Hüseyin Çelik gibiler terörle mücadeleyi anlamaz. Onun için AKP’nin bu kılavuzlarının Türkiye’yi getirdiği nokta budur. Ey Recep Tayyip Erdoğan, kılavuzlarına dikkat et. Bu millet birlik ve bütünlüğüne sahip çıkan şehitlerini aşağılamak için size oy vermedi. Sen ‘kelle’ diyebilirsin, o ‘tane’ diyebilir; ama onlar şehittirler ve bu milletin gururudurlar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; Türk milletinden özür dileyin.”

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Vural, Meclis’te yapılacak olağanüstü toplantının PKK’nın propagandasına zemin olacağı gerekçesiyle katılmayacakları açıklaması ve Hüseyin Çelik’e cevap olarak ‘Kılına bile zarar gelse bu Meclis toplanmasını bilir’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

“Gerektiğinde yaparız dedim. Bizim irademiz PKK’nın siyasi çözüm arayışlarının Meclis’e gelmemesi. TBMM, PKK’nın, Zübeyir Aydar’ın, Ertuğrul Kürkçü’nün, BDP’nin ‘barış masası’ kurulacak Meclis değildir. MHP olarak bizim bu konudaki irademizin hangi anlama geldiğini açık bir şekilde ortaya koyuyoruz. Hüseyin Çelik gibiler vız gelir, tırıs gider. Bunların ne mal olduğu zaten belli. CHP’nin özellikle Şemdinli’de PKK ile mücadeleyi sorgulamak için Meclis’i bir siyasi çözüm arayışına sokarak, PKK’yı taraf haline getirme iradesini biz yok sayıyoruz, eleştiriyoruz.”

Vural, Mehmetçiklerin kılına zarar gelmemesi için PKK’nın TBMM’yi yönlendirmemesi gerektiğini belirterek, “Eğer siz Mehmetçiğin kılına zarar verenlere siyasal destek verirseniz, terör örgütünü cesaretlendirirsiniz. MHP olarak biz bu konuda terör örgütünün bundan cesaret bulmaması için Meclis’in siyasi olarak toplanmasını doğru bulmuyoruz. CHP’nin milletvekili de kaçırıldı, PKK’nın bu eylemi karşısında dik durup belki de parlamentoda yarınki toplantı çağrısını geri alarak bu girişime karşı bir tepki ortaya koyabilir diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: