Mhp Grup Başkanvekili Vural’ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın ‘Devletin elinde bulunan İmralı’daki terörist başıyla konuşması asla...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın ‘Devletin elinde bulunan İmralı’daki terörist başıyla konuşması asla masaya oturmak da değildir, müzakere de değildir’ sözleriyle ilgili, “Nereye oturmaktır bu? Nereye oturdun sen? O zaman çık açıkla" dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de başbakanlığın hamiliğinde milli kimlik ve Türk milletine düşmanlığının tırmandırıldığı bir dönemin yaşandığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ‘Milliyetçiği ayaklar altına alıyorum’ söylerine tepkisini yineleyen Vural, “Adım adım her noktada, her fırsatta hepimizin, beraber ve bir olduğu, tarihimize, inancımıza vicdanımıza, kültürümüze, kardeşliğimize karşı bir fitne ve bozguncu bir dil kullanmaya Başbakan devam etmektedir. Cahiliye döneminden kalmış kavmiyetçilik ve ırkçılıkla, millet kavramını anlamaktan uzak, birilerinin verdiği görevi yapma gayretine düşmüştür. Milli kimlik başbakan tarafından hortumlanmak istenmektedir. Milli tarih milli irade, milli kültür Başbakan tarafından ayrıştırılmak istenmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın insanları birbiriyle kimlik rekabeti içine soktuğunu belirten Vural, “Ne kadar büyük bir günah işliyorsun farkında mısın sen? Aklını başına al. Bu millet, Türk milleti devlet kurduğu bütün dönemler içerisinde Avrupa’dan ithal edilmiş ırkçılık zihniyetini benimsememiş bir millettir. Elini vicdanına koy. Bu milletin içinden çıktın başbakan oldun” dedi.

SİNOP’TAKİ OLAYLAR

Vural, Başbakan Erdoğan’ın Sinop’taki olayla ilgili olarak ‘MHP’lilerden oluşan gruplar yer alıyor’ sözlerine tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Neron oldu, fitili ateşledi, kimlik rekabeti oluşturdu, millet içinde büyük bir tepkiyi biriktirdi, ondan sonra da bu tepkileri önlemesi gereken adam, ‘orada MHP’lilerden oluşan grup’ falan diyerek adeta tırnaklarını birbirine vuruyor. Neron; yaktı, bunu uzaktan izliyor ve bunun üzerinden ahkam kesiyor. Yazık, günah. Bu milletin içinde etnik kimlik rekabeti, ayrışması oluşturup bu konuda eğer bir takım çatışmaların önünü açma düşüncesiyle bunu yaptırıyorsanız, aklınızı başınıza alın. Biz 1980 öncesini yaşamış bir nesiliz. O zaman sen Ergün Plak gibiydin. Şimdi de aynı rolü üstleniyorsun. Aklınızı başınıza alın. Bu milletin milli kimliğiyle oynamayın.”

Reklam
Reklam

“MASAYA OTURMADIYSAN, NEREYE OTURDUN?”

Başbakan Erdoğan’ın ‘Devletin elinde bulunan İmralı’daki teröristbaşıyla konuşması asla masaya oturmak da değildir, müzakere de değildir’ dediğini belirten Vural, “Peki ‘Oslo’ya da İmralı’ya da gönderen benim’ demedin mi? ‘Bunu kim masaya oturmak ya da müzakere olarak sunuyor?’ Nereye oturmaktır bu? Nereye oturdun sen? O zaman çık açıkla. Masaya oturmadın da nereye oturdun?” dedi.

Erdoğan’ın ‘Terörle mücadelede asla taviz vermeyiz’ sözlerine de tepki gösteren Vural, “Bunları biraz tatile, dışarıya gönderelim diyen sen değil miydin? İmralı’nın randevularını ayarlayan sen değil miydin? Oslo’da kimlerle oturdun? Kimdi onlar? Terör örgütün yöneticileriyle oturan sen değil misin?” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: