Mhp İl Başkanı Köse Türkiye’nin Ekonomisi Değerlendirdi

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “10 yılda toplam borç miktarı 230 milyar dolardan yaklaşık...

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “10 yılda toplam borç miktarı 230 milyar dolardan yaklaşık 580 milyar dolara yükselmiştir” dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, yaptığı açıklamada; “Hatırlatırım ki AKP iktidara geldiğin Türkiye’nin brüt dış borç stoku 129.6 milyar dolardır. 2012 yılsonu itibari ile dış borcun miktarı yaklaşık 2.5 katı aşarak 336.9 milyar dolara çıkmıştır. AKP’li iktidar yıllarında dış borç miktarı 207 milyar dolar yükselmiştir. Bilhassa özel sektörün borç hacmi 10 yılda 43 milyar dolardan 226 milyar dolara sıçramıştır. Başbakan Erdoğan özel sektörün sıkıntısını ve finansman güçlüklerini nedense sürekli görmezden gelmiş ve hasıraltı etmiştir. Hane halkı borç miktarı da 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 4bin artış göstermiştir. Kamu borç seviyesi de AKP ile birlikte tırmanmıştır. 2002 yılında 64.5 milyar dolar olan kamu dış borç stoku yüzde 60’lık artışla geçen yıl sonunda 103 milyar dolar olmuştur. 10 yılda toplam borç miktarı 230 milyar dolardan yaklaşık 580 milyar dolara yükselmiştir. Küçük çiftçimiz ve küçük esnafımız tamamen bir borç batağı içindedir. 2002 yılına göre vatandaşımızın borçları kat ve kat artmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: