Mhp İl Başkanı Özkaraca'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kilis İl Başkanı Mehmet Ali Özkaraca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kilis İl Başkanı Mehmet Ali Özkaraca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türklerin tarih boyunca uçsuz bucaksız ufuklarda dolaşan kartallar gibi özgürlüğe düşkün olduğunu söyleyen Başkan Özkaraca, "Ovasıyla vadisiyle, yaylasıyla, dağıyla, çölüyle koca diyar Orta Asya dar gelmiştir, bu özgür millete. Ufku tüm cihan olan, bu millet için toprağa bağlanıp kalan yatuktur, tembeldir. Bundan dolayıdır ki dünyanın birçok bölgesine yerleşmiş ve gittikleri yerleri vatanlaştırmışlardır. Oralara kültürlerini inançlarını götürmüşlerdir. Bu yerleşim Orta Asya'dan Avrupa'ya kadar uzanır ama Anadolu bu yerler içinde ayrı bir yer tutar. Çünkü burası ufku tüm cihan olan bir millet için, kızıl elmaya ulaşmak için güzel bir yol ağzıdır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"Anadolu'nun bu jeopolitik konumu diğer ulusların da iştahını kabartmış, bundan dolayı Anadolu'yu Türklerden almak istemişlerdir" ifadesini kaydeden Özkaraca, "En son olarak bu coğrafyada kurulmuş olan Osmanlıyı bu coğrafyadan sökmek istemişler ve bütün güçleriyle Anadolu'ya saldırmışlardır. Amaçları Türkleri Anadolu'dan geldikleri yer olan Orta Asya'ya göndermektir ancak o gün bunu yapmak mümkün değildir. Çünkü Orta Asya'da Ruslar vardır. Bundan dolayı Türkleri Anadolu'nun verimsiz bölgelerine gönderme kararı alınmıştır" dedi.

Bütün dünyanın var gücüyle saldırarak dünyaya hükmetmiş Osmanlı'yı yıktıklarını belirten MHP Kilis İl Başkanı Mehmet Ali Özkaraca, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Milletin dayanacak gücü kalmamıştır, bütün varını savaşta kaybetmiş silahları alınmış tersanelerine girilmiştir. Namık Kemal bu durumu şu satırlarla dile getirmiştir: 'Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kara kaderini?' Tam o sırada Çanakkale Fatihi Mustafa Kemal şu cevabı vermiştir: 'Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara kaderini.' Bu sözlerle zafere olan inancını dile getirmiştir. Ona göre böyle bir durumda yapılacak tek iş vardır, o da Anadolu'ya geçerek milletin desteğini alıp Milli Mücadele'yi başlatmaktır. Bu yüzden İstanbul'dan ayrılarak Samsun'a geçmiştir. İşte 19 Mayıs 1919, Ulu Önderin Samsun'a çıktığı gün Milli Mücadele'nin başladığı gündür. Millet o gün kararını vermiştir. Başkasının boyunduruğu altına girmektense ölmeyi seçmiş, Başkomutan Mareşal Atatürk'ün önderliğinde parolasını tüm dünyaya şu şekilde duyurulmuştur: 'Ya istiklal ya ölüm.' Atatürk de Milli Mücadele bittikten sonra 19 Mayıs'ı gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Bir gün Atatürk'e sorarlar, 'Doğum gününüz ne zaman?' diye, o da, '19 Mayıs' yanıtını verir. Biz de MHP olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Kilisli hemşehrilerimizin Milli Mücadele'nin başlangıç günü olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: