Mhp İl Genel Meclisi Üyeleri Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "12 Eylül askeri darbesinin failleriyle birlikte sırayı 28 Şubat'ın post...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "12 Eylül askeri darbesinin failleriyle birlikte sırayı 28 Şubat'ın post modern muhtıracıları almış ve Türkiye, belirli periyotlarla darbe soruşturmalarıyla çalkalanan bir ülke görüntüsüne girmiştir" dedi.

Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen "İl Genel Meclisi Üyeleri Toplantısı"nda gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bugün aynı zamanda Kutlu Doğum Haftası'nın başlangıç günü olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Zayıflayan bağların güçlendirilmesi, zaaf geçiren kardeşlik hukukunun ayağa kaldırılması ve dargınlıkların ayrılmaya fırsat vermeden bitirilmesi hem efendimizden aldığımız ilhamla, hem de tebliğ ettiği kutlu buyruklarla mümkün olacaktır. Uzlaşmazlıkları kardeşliğin müsamahası

Reklam
Reklam

ve hoşgörüsüyle çözebilir, çatışmaları, anlaşmazlıkları yaydığı sevgi ve yakınlıkla yenebiliriz. Türk milletinin asırları aşan kardeşlik duygusu işte böyle yaşamış, bu şekilde bugüne kadar ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

KURAN-I KERİM'İN DERS OLARAK OKUTULMASI

Bahçeli, gelecek nesillerin, "nurun ve rahmetin temsilcisi efendimizi ziyadesiyle bilmelerinde ve nasihatlerini hayatlarına uyarlamalarında sonsuz hayırlar olacağını düşündüğünü" ifade ederek, "Bu nedenle, okullarda Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olarak okutulması konusunda diğer siyasi partilerden önce harekete geçtik, mücadele ettik, önerge sunduk ve hamd olsun bunun da gerçekleşmesine vesile olduk. Sevincimiz ve gururumuz bu haliyle fazladır. Bu hayırlı hizmetin mimarının Milliyetçi Hareket Partisi'nin olması hepimiz için iftihar vesilesidir" dedi.

"12 EYLÜL 2010 REFERANDUMU ÖNCESİNDE NE SÖYLEMİŞSEK AYNI GÖRÜŞTEYİZ"

Türkiye'nin badirelerle dolu bir süreçten geçtiğini ifade eden Bahçeli, "AKP hükümetinin çürümüşlüğü ülkemizi istikrarsızlığın çıkmazına ve karanlığına doğru hızla götürmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Bahçeli, 2007 yılından beri değişik isimlerle anılan sözde darbe planlarını veya girişimlerinin Türkiye'nin yakın tarihini fazlasıyla meşgul ettiğini belirterek, "12 Eylül askeri darbesinin failleriyle birlikte sırayı 28 Şubat'ın post modern muhtıracıları almış ve Türkiye, belirli periyotlarla darbe soruşturmalarıyla çalkalanan bir ülke görüntüsüne girmiştir" diye konuştu.

Kenan Evren ve Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül davasına ilişkin değerlendirme yapan Bahçeli, "ara rejim yıllarının acılarını çeken milliyetçi-ülkücü hareketi bu mahkemeye doğal olarak müdahil olduğunu" söyleyerek, "Buna rağmen Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasından hukuki bir sonuç elde edilmesi çok zordur. Biz bunun için 12 Eylül 2010 Referandumu öncesinde ne söylemişsek aynı yerdeyiz, aynı görüşteyiz. Başbakan Erdoğan'ın bizim müdahil olmamızı diline dolayarak, geçmişte kullandığımız sözleri inkar ettiğimiz iması yapmaya kalkışması da fırsatçılıktır ve kötü niyetliliktir" ifadelerini kullandı.

"12 EYLÜL DAVASI YENİ BİR KUTUPLAŞMA TUZAĞI"

Reklam
Reklam

12 Eylül davasının "yeni bir kutuplaşma için tuzak" olduğunu kaydeden MHP Lideri, şunları kaydetti:

"Tıpkı Dersim isyanının kaşınması, Menemen'in gündeme getirilmesi, mezhep ve etnik temelli kışkırtmaların alevlendirilmesi gibidir. Tekrar kavganın, sosyal şiddetin hatırlatılmasının ve özendirilmesinin hazırlığıdır. Bu bir AKP kumpasıdır. Türkiye'nin oyalanacağı, hırpalanacağı yeni bir muammadır. Ancak biz tertiplere kanmayacağız ve aldanmayacağız. Vakarımızı ve konumumuzu hiç bozmayacağız. Geçmişten kalan heveslerini, yarım kalan hesaplarını AKP yönlendirmesiyle görmeye çalışan marjinal sol gruplar da aklını başına almalıdır. 12 Eylül'le hesaplaşmayı, Milliyetçi Hareketle mücadeleye çevirmeye kalkışmamalıdırlar."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: