Mhp Kastamonu Milletvekili Emin Çınar,

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, AK Parti’nin Kastamonu’ya çivi çakmasından ziyade artık çivisinin sökülmeye başlandığını...

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, AK Parti’nin Kastamonu’ya çivi çakmasından ziyade artık çivisinin sökülmeye başlandığını kaydetti. Ayrıca Çınar, geçmişin karalanarak siyaset yapılamayacağını belirtti.

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kastamonu ziyareti esnasında ‘Bırakın muhalefet milletvekillerini Genel Başkanları dahi Kastamonu’ya çivi çakamaz. Yaparsam biz yaparız, bizden başka kimse yapamaz’ sözlerine cevap verdi. Çınar, Bakan Veysel Eroğlu’nun bir ülkeye hizmet dene bakan olduğunu unutarak, talihsiz açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı. Bakan Veysel Eroğlu’nun geçmişinde değişik siyasi partilerde görev yaptığı hatırlatan Çınar, “Kastamonu’da bulunan hizmet alanları, kamu kurum kuruluşları, faaliyet gösteren fabrikalar kendi dönemlerinde de mi yapılmıştır. Yani Kastamonu’daki bölge müdürlükleri kendi dönemlerinde mi açılmıştır. Kastamonu’ya hizmet veren sunta fabrikaları, şeker fabrikaları veya özelleştirilen SEKA fabrikası kendi dönemlerinde mi yapılmıştır. Hayır, tam aksine kendi dönemlerinde özelleştirilmiştir. Kendi dönemlerinde maalesef Kastamonu’nun çivisi sökülmeye başlandı” dedi.

Reklam
Reklam

KASTAMONU’NUN ÇİVİSİ SÖKÜLMEYE BAŞLANDI

Kastamonu’ya çivi çakılmasını bırakın adeta çivisinin sökülmeye başlandığını belirten Çınar, “Eski Devlet Bakanı ve MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesoğlu ile birlikte ilçeleri beraber ziyaret ettik. Her gittiğimiz ilçe feryat ediyor. Her gittiğimiz ilçenin elinden kamu kurum ve kuruluşları alınmıştır. Çoğu ilçemiz hastanelerden mahrum bırakıldı. İcapçı doktorların hizmet verdiği konuma geldi. Adliyeler kapatıldı. AK Parti Kastamonu Millvekili Hakkı Köylü, Adalet Komisyonunu üyesi değil mi? En çok adliyesi kapatılan illerden bir tanesi Kastamonu’dur. Çatalzeytin’de hizmet yapılabilecek bir alan kalmamıştır. Devletin buraya hizmet sunabileceği bir alan kalmadı. Kendi bir ilçemiz olan Çatalzeytin, yeteri kadar hizmet alamadığı için Sinop’un Türkeli ilçesine katılalım diyorsa bundan daha büyük bir zül olabilir mi? Bundan ben büyük bir üzüntü duyuyorum, diğer vekillerde acaba üzüntü duyuyor mu? Kamu hizmetlerinden giderek mahrum bırakılmaya başlanan Abana ile Bozkurt’un birleşmesi konuşuyor. Bütün bunları görmüyorsunuz ve ondan sonra çivi çakmaktan bahsediyorsunuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

YAPILAN HİZMETLERİ HERZAMAN TAKTİRLE KARŞILADIK

Kastamonu’ya yapılan hizmetleri her zaman taktirle karşıladıklarını aktaran Çınar, şöyle konuştu: “Sayın Bakan Hayati Yazıcı, İnebolu Gümrük Müdürlüğünü açtı. Biz buna teşekkürü sunarız. Ama şunu belirtmek isteriz. Bu gümrük hizmetleri bundan 20 yıl öncesinde Kastamonu’da zaten vardı. İnebolu Limanında devam ediyordu. Yani yeni yapılan bir uygulama değildir. İnsanlarımızı bir kere bunu görmesi lazım. Bir çocuğun elinden oyuncağını alacaksınız sonrada geri verip ona sevindirip ben siyaset yaptım diye düşüneceksiniz. 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kutlamasında konuşmalar esnasında 1920 yılında sadece ilçe nüfusunun 20 bin olduğu belirtildi. İnebolu, o gün itibariyle çok daha aktif halindeki bir liman yerleşiminden bir tanesiydi. Hatta İnebolu’nun il olması planlanmıştı. TBMM’ye önergeler verilmişti. Sayın bakanların Kastamonu’ya geldiklerinde bu tür ifadelerden ziyade Kastamonu’ya verdikleri ile alakalı ifadeleri kullanırlarsa bizlerde onları destekleriz. Ama geçmişi karalayarak siyaset yapmak isterlerse şunu unutmasınlar onlar şuanda tek başına iktidarsa bu milletin onlara verdiği iradeyle onlara verdiği sorunlarını çözme menciğindeler. Şuanda ilçelerimizde hayat kalmadı. Kastamonu’nun ilçelerinde hayat yok şuanda. Her geçen gün nüfus kaybı var. Bunları düşünmeyip de geçmiştekiler çivi bile çakamaz diyorlar. Bunlar hoş bir ifadeler değildir”

Reklam
Reklam

BELEDİYE’Yİ ALAMADIKLARI İÇİN İÇLERİNDEN UKTE KALDI

Kastamonu’yu ziyaret eden AK Partili milletvekilleri veya yöneticilerinin her defasında Kastamonu Belediyesi aleyhinde konuşmalarının hoş olmadığını ifade eden Çınar, şunları kaydetti: “Eğer devlet, bir yerel yönetime verecek bir payı varsa bunu vermek mecburiyetindedir. Önemli olan oradaki o kadroların, yerel hizmetleri yapabilecek kadroların ehliyetli ve riyakatlı olmasıdır. Elindeki imkanları yerinde ve zamanında kullanması gereklidir. Kastamonu Belediyesi de 4 dönemdir bunu yaptığı için iktidar buraya elini uzatamaz, alamaz. Onun içinde onlarda bir ukte kaldı. Bıraksınlar bu ukte kalmasını Kastamonu’nun eksiklerini gidersinler. Hacettepe üniversitesine tahsis edilen üniversitemiz açılsın, bölge hastanemiz biran önce yapılmaya başlansın, bizim şuanda yoğun bakım ünitelerimiz yeterli değil, bu eksikler biran önce giderilsin. Doğu Çevre Yolu hizmete girecekse girsin artık. Bunu görmeyen insanlar bir taraftan bir şeyler diyorlar. Bizim şehir merkezinde asfaltlamadığımız yer kalmadı, kaldırımı olmayan mahallemiz yok. Kuzeykent Mahallesinde çok güzel bir alışveriş yeri yaptık. Makine parkuru itibari ile bakıldığı zaman en zengin belediyelerden bir tanesi. Borcu olmayan belediyelerin en başında geliyor”

Reklam
Reklam

ÖVÜNMÜYORUZ, HALKIMIZ TAKTİR ETSİN

Yaptıkları hizmetler hiçbir zaman yeterli görüp övünmediklerini anlatan Çınar, şöyle devam etti: “Çünkü Kastamonu halkı bizi noktada zaten taktir ediyor. Tabi ki Kastamonu’ya gelen insanların, milletvekilimizin, bakanlarımızın geldiklerinde bu hizmetler için teşekkür etseler, tebrik etseler eksiklerimiz için bizde şunu yapıveririz deseler bizim için daha çok makbule geçer. Yapabilecekleri bir şey varsa biz onların kapısına gidelim, ziyarette bulunalım, onlardan bu taleplerimizi yerine getirmelerini isteyelim. Kırık Barajının biz, biran önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Yapılmasını, planlanmasını istiyoruz. Çünkü Kastamonu için önemli diyoruz. Hükümetten bunu talep ediyoruz. Biran önce bunun alt yapısı hazırlansın, başlansın. Kırık Barajı Kastamonu’nun yarınları için önemli. Kırık Barajı yapıldığında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Böyle bir durumdan çekinmesinler biz teşekkür ederiz. Biz havalimanında emeği geçen herkese teşekkür ettik ve burayı gezdik. Ilgaz Tünelinin başlangıcında, geçmişinde plan ve programlamasında kimin emeği geçtiyse hepsime teşekkür ediyoruz. Bittiği zamanda teşekkürümüzü yine sunarız. Çünkü Kastamonu için önemli olduğunu düşünüyoruz. Kastamonu için iş yapan herkesten takdirle karşılıyoruz”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: