MHP, katsayı konusunda teklif verecek

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, katsayı eşitsizliğini ortadan kaldırmak için Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik öngören teklifi bugün vereceklerini açıkladı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Van depremi nedeniyle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdikleri gensoru önergesinin reddedilmesini değerlendirdi.

-“AKP VE BDP İTTİFAKIYLA REDDEDİLDİ”-

“Gensoru önergesi AKP ve BDP ittifakıyla reddedildi” diyen Vural, “BDP buna açılım saikiyle reddediyor. Açılım amacıyla Beşir Atalay’a verilen desteğin aslında nasıl bir rol paylaşımı ve ortaklığı olduğunu ortaya koymaktadır. Açılım konusunda Beşir Atalay’ın önü açılmak isteniyor” dedi.

Reklam
Reklam

-“KANLARI YERDE KALMAYACAK”-

Van depremi sonrasında yaşananları ve bakanlar tarafından yapılan açıklamaları hatırlatan Vural, “Tüylerim diken diken oluyor. Bunun hesabını kim verecek. Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah’ı var. Ne Cem’in ne Sabahattin’in ne de bakanların girin deyip göçük altında kalanların kanı yerde kalmayacak” dedi.

-MHP’DEN KATSAYI TEKLİFİ-

YÖK’ün katsayı konusunda aldığı kararı hatırlatan Vural, bunun idari bir karar olduğunu ve yasal bir zemini temin etmek gerektiğini söyledi.

Katsayı konusunda atılması gereken bir adım olduğuna dikkat çeken Vural, “YÖK’ün aldığı bu tip kararlar mahkemeye götürülerek iptal ediliyor. Burada yapısal bir çözüm alınması gerekiyor. YÖK bu kararı aldı, bakalım yargıya gidecek mi, gitmeyecek mi” diye sordu.

MHP olarak 2010 yılında katsayı uygulamasının eşitlenmesi için bir kanun teklifi verdiklerini ifade eden MHP Grup Başkanvekili, söz konusu katsayı teklifini bugün yenileyeceklerini açıkladı. Vural, şöyle dedi:

“Katsayısı teklifini yenileyeceğiz. Bu katsayıyı ortadan kaldırmak lazım. MHP olarak böyle bir ayrımın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Hemen bugün yenileyeceğiz.

Reklam
Reklam

2547 sayılı Kanunun 45. maddesinin (a) bendinin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bir idari karardır. Bir başkası katsayıyı da getirebilir. Katsayı eşitsizliğini ortadan kaldırmak için yasa değişikliği yapılması gerekir.”

-“BÖYLE BİR TEKLİF ACABA KİMLERE KAPI AÇABİLECEK”-

Bir basın mensubunun CHP’nin tutuklu milletvekillerine yönelik verdiği teklifi ve TBMM Başkanlığı’na yaptığı başvuruyu hatırlatması üzerine Vural, “Kanun teklifinin muhtevasını bilmiyorum, incelemedim. Böyle bir kanun teklifinin acaba başka kimler için kapı açabileceği hususunu da dikkate almamız gerekiyor” dedi.

-MESAFELİ YAKLAŞTI-

MHP’nin tutuklu vekili Engin Alan’ın da “böyle bir kanun teklifi olduğu zaman milletvekilleriyle bir başkalarını da aynı kefeye koyan bir yaklaşımı içime sindirmem” dediğini anımsatan Vural, “Bu çerçevede bir bakarız, değerlendiririz. Tutuklu olan milletvekillerinin yemin etmeleri hususunda öncelikle yargısal anlamda bir karar alınması gerektiğini ısrarla ifade ediyoruz” dedi. Vural, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

“Tutuklu vekillerle ilgili öncelikle bir yasal seviyede çözülmeli. CHP’nin teklifini değerlendireceğiz. Önce Türkiye’ye bakarız. Türk Milletine bakarız. Böyle bir kanun teklifinin hangi sonuçlar doğurabileceğini değerlendiririz.”

-MHP’NİN ÇEKİNCESİ-

Bir basın mensubunun, “CHP’nin teklifi için başka kimlere kapı açabilir bakalım dediniz, endişeniz nedir” şeklindeki soruya da Vural, şöyle dedi:

“Anayasa’nı 14. maddesi uyarınca bölücü faaliyetlerde bulunanlar diğerleriyle ilgili de hükümler var. Bir düzenleme açıkçası birtakım terör faaliyetlerine bulaşmış milletvekili bile olmayan birtakım kimselerin önünü açabilir mi, mesela Hizbullahçılar vardı, Hizbullahçılar süre dolduğu için bırakıldı. Bu sonucun başka bu konuda Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kanunlar çerçevesinde kimlerin faydalanabileceği hususuna da bakmak lazım. Genel prensibimiz budur.”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Financial Times’e verdiği mülakatı eleştiren Vural, “Bu zihniyet küçük düşünceli adamların büyük milletimizi anlamayan bir zihniyetin tezahürüdür” dedi.

Reklam
Reklam

ANKA

Anahtar Kelimeler: