MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, Makine Mühendisleri Odası'nı Ziyaret Etti

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bazı parti yöneticileriyle birlikte Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Özcan'ı ziyaret etti.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bazı parti yöneticileriyle birlikte Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Özcan'ı ziyaret etti.

Oda faaliyetleri hakkında bilgi veren Şube Başkanı Özcan, odanın en önemli gelirini LPG sızdırmazlık işlemlerinin oluşturduğunu, ancak son dönemde makine mühendislerinin süreç dışında bırakılmaya çalışıldığını belirtti.

Milletvekili Halaçoğlu da, Özcan'dan bu konuda yapacakları bir çalışmayı kendilerine vermelerini isteyerek, "Gerekirse bu konudaki yanlışlıkların giderilmesi için kanun teklifi hazırlarız" dedi.

Reklam
Reklam

Oda Başkanı Özcan'ın Kayseri'de ağır sanayinin geliştirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine, Halaçoğlu, "Kayseri'de savunma sanayi ve uçak sanayisi ile ilgili altyapı var. Ancak, Kayseri Kürecik'teki radar nedeniyle güvenli bölge olmaktan çıktı. İran ile ilgili olası bir sorun durumunda, İran'dan atılacak bir füze Kayseri'yi bile tehdit edebilir" diye konuştu.

Uludere olayıyla ilgili hükümeti eleştiren Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan, kürtajın cinayet olduğunu söylüyor. Daha sonra (Kürtaj Uludere'dir) diyor. O zaman Uludere cinayettir. Kürtaj, kasıtlı olarak, bilerek ve isteyerek öldürme demektir. O zaman Uludere olayı bilerek ve isteyerek yapılmış gibi bir sonuç çıkıyor. Hükümet Uludere olayında baştan beri hata yaptı. Nereden tutsanız elinizde kalıyor."

BDP'li milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanmasının hatırlatılması üzerine de Halaçoğlu, milletvekillerinin görevleriyle ilgili konular dışında dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz