MHP Kongresi 10 Temmuz'da, Bahçeli yeniden aday

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre tarihini ve adaylığını açıkladı. Bahçeli "Kim ya da kimler aday olacaksa şahsımla yarışacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Olağanüstü Büyük Kongresi'nin 10 Temmuz'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacağını ve kendisinin de aday olduğunu açıkladı.

Devlet Bahçeli yazılı açıklamasında, "Demokrasinin kural ve mekanizmaları tümüyle çalıştırılacak, emanetin asıl sahibi Milliyetçi-Ülkücü irade kararını verecek, gereğini yapacaktır. Şunun özellikle bilinmesini isterim ki, kim ya da kimler Genel Başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır" dedi.

Bahçeli açıklamasında, "MHP'yi meşgul ederek şirret amaçlarına ulaşacaklarını" sanan kişilerin partisine bir oyun tezgahladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

"Türk-İslam ülküsünün namus ve şeref müdafaasına varlığını adayan kutlu davamızı eritmek, kemirmek ve tarihi yürüyüşünü kösteklemek maksadıyla siyasi ve hukuki operasyonlar acımasızca icra edilmiştir" diyen Bahçeli'nin açıklamasından bazı satırlar şöyle:

"Tartışmaları bıçak gibi kesmek şart olmuştur...Milliyetçi Hareket Partisi'nin yıpratılma çabalarının, güçten ve gözden düşürme arayışlarının önüne kesinlikle geçmek zaruri ve kaçınılmaz hal almıştır

"Seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay'da isteyen, dileyen ve şartlara haiz olan herkes Genel Başkanlığa, Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine aday olabileceklerdir."

Yargıtay dün MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine hükmetmiş, MHP Genel Merkezi de mahkeme kararına uyacağını açıklamıştı.

MHP lideri Bahçeli'den seçimli kongre kararıMHP Genel Başkan adayı Meral Akşener "Yargı kararıyla onaylanan Olağanüstü Kongerimiz hayırlı olsun" demiş, muhalif adaylardan Sinan Oğan ise mevcut tüzükle MHP'nin mevcut genel başkanının partiyi seçimli kongreye götüremeyeceğini söylemişti.

Reklam
Reklam

Bugüne nasıl gelindi?MHP'nin 1 Kasım seçimlerinden yenilgiyle çıkmasının ardından harekete geçen bir grup partili partide 'tüzük değişikliği' talebiyle olağanüstü kongre girişimi başlattı.

Grup, 1,232 delegeden 531 delegenin destek verdiği girişimin talebini genel merkezin yerine getirmemesi üzerine şubat ayında mahkemeye başvurdu.

Mahkeme de, 'büyük kongre üyelerinin beşte birinin başvurusu üzerine olağanüstü büyük kurultay toplantıya çağrılabileceği hükmünün yer aldığı ifade edilerek, bu hükmün bu hususta partiye takdir yetkisi vermediği'' sonucuna vardı ve olağanüstü kurultayın toplanması için "Çağrı Heyeti" oluşturdu.

Genel Merkez çağrıyı tanımazken, heyet de 15 Mayıs'ta toplanmak üzere delegelere davet yaptı.

Bu arada Gemerek ve Tosya'da iki ayrı mahkeme, olağanüstü kurultay sürecini durduran kararlar verdi.

Ankara Valiliği bu kararları gerekçe göstererek, 15 Mayıs'ta toplanmak üzere Ankara'ya gelen delegelerin kongrenin toplanacağı Büyük Anadolu Oteli'ne girişlerine izin vermeyince toplantı yapılamadı.

Reklam
Reklam

Genel merkezin itirazı üzerine dosya Yargıtay'a iletilmiş, Yüksek Mahkeme de kongre yapılmasına hükmetmişti.