Mhp Kurucular Kurulu’ndan Koray Aydın’a Destek

MHP’nin kurucularından Avukat Faruk Evirgen, Kurucular Kurulu olarak 4 Kasım’da yapılacak olan kongrede Koray Aydın’a...

MHP’nin kurucularından Avukat Faruk Evirgen, Kurucular Kurulu olarak 4 Kasım’da yapılacak olan kongrede Koray Aydın’a tam destek vereceklerini açıkladı.

MHP Kurucular Kurulu’nun başındaki isim olarak bilinen ve MHP’nin kuruluşunda bizzat görev almış olan doğal delege Faruk Evirgen yazılı açıklama yaptı. MHP’nin Türkiye’yi yönetmek için kurulduğunu belirten Evirgen, “Sadece Ege ve Akdeniz de birkaç il ya da bölge partisi olarak bölgesel milliyetçilik yapmak için kurulmadı. Biz bu partiyi kurduğumuzda hedef Türkiye ve Türk İslam dünyasını yönetmekti. Geldiğimiz noktada 15 yıl içersinde partiyi küçültmekten başka bir işe yaramayan bir zihniyet fikriyatın üzerindeki mirası tüketmiştir. Yeni dönem için herkesin çok çalışması lazım” dedi.

Reklam
Reklam

Evirgen, “değişim” sloganının 2009 kongresinde tetiklendiğini ifade ederek, “Şimdi olgunlaşmıştır. Koray Aydın bütün delege tarafından sahiplenmelidir. Delegenin meseleye MHP açısından büyük değişim olarak bakması gerekmektedir. Bu manada tüm delege kongre de desteğini değişimden yana koyarak Koray Aydın’ın arkasında durmalıdır. AKP Bahçeli’nin meyvesidir. MHP, muhafazakar kimliğinden uzaklaşmayıp kutsal değerlerine sahip çıkmayı becerebilseydi bugün AKP diye bir parti olmayacaktı. Bugünkü Türkiye resminin tek sebebi Devlet Bahçeli ve onun muhafazakarlığa karşı olan hasmane tutumu olmuştur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: