MHP Lideri Bahçeli: TOKİ’yi kuruş kuruş hesaplatacağım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara geldiklerinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin hesaplarını kuruş kuruş inceleteceklerini...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara geldiklerinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin hesaplarını kuruş kuruş inceleteceklerini belirterek, “TOKİ konutlarında oturan kardeşlerime bunu kardeş payı yapmazsam namussuzum.” dedi. Bahçeli, Muğla'da Kışla Parkı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Buradaku konuşmasında da genel başkan yardımcıları, genel sekreter ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu 10 kurmayının kaset skandalları sebebiyle istifasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hakkari’deki mitinginde bahsettiği özerklik konusuna değinmedi. Genellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yüklendi.
Miting alanına saat 14.30 sularında girerek yaklaşık 30 dakika partililere hitap eden MHP genel Başkanı Bahçeli, ülkeyi yaklaşık dokuz yıldır AK Parti'nin yönettiğine dikkat çekti: “Bu sürede üç hükümet kurarak, iki dönem iktidar olmuşlardır. Hiçbir siyasi partiye nasip olmayan 330-341 milletvekili sayısına ulaşmışlardır. Her şeyi yapmaya muktedir olmalarına rağmen bunu değerlendiremeyip halkın karşısında mahçup ve ezik duruma düşmüşlerdir. 12 Haziran seçiminde, ‘Durmak yok, yola devam’ yerine, 'Yeter artık, ayrıl başımızdan' dememiz lazım.”
Türkiye’de toplam 6 milyon üniversite mezunu, lise mezunu ve okuma imkanı bulamayan genç bulunduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, “Ülkemizde her dört kişiden biri işsiz. İşsizlik, ekonomik ve sosyal bir sorundur. Tesir alanı çok geniştir. MHP, dokuz yıldır AKP iktidarının 100 sorununu tespit etmiş ve 100 çözüm getirmiş, bu sorunların başına da işsizliği almıştır. İktidara geldiğimizde yüzde 7 kalkınma hızı ile 700 bin işsize iş bulmak şartıyla kademe kademe çözüm bulacağız. Eğer bu ülke bu soruna çözüm getirmezse barış ve huzur olmaz. Ülkemizde yoksulluk yüzde 18,8 artarak, 13 milyon insanımız yoksullaşmıştır. Köylerden ilçelere, ilçelerden büyük şehirlere işsiz ve yoksul vatandaşlarımız göçe başlamıştır. Sivas nüfusunun üç katı İstanbul’da yaşıyor. Geçim darlığı, yoksulluk ve işsizlik, ailelerimizi sarsmıştır. Boşanmalar artmıştır. Kadına şiddet artmış, 300 kadınımız katledilmiş, 52 büyük sığınmaevi ağzına kadar dolmuştur.” şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan'ın ilk dönemi çıraklık, ikinci dönemi kalfalık ve talep ettiği üçüncü dönemi ustalık olarak tanımladığını hatırlatan Bahçeli, çıraklık döneminin gaflet, kalfalık döneminin dalalet, üçüncü dönemi alırsa da ihanet dönemi olacağı iddia etti.
İktidara geldiklerinde TOKİ'nin hesaplarını kuruş kuruş inceleteceğini ve yolsuzluk yapanları Yüce Dîvan'da yargılatacağını söyleyen MHP Genel Başkanı, “Başbakan uçak, helikopter ve otobüslerle TOKİ’nin yaptığı evlerde adeta miting düzenliyor, 136 tesisin açılışını, temel atma törenini yapıyor. MHP iktidar olduğunda TOKİ’de araştırma yaptıracağım. TOKİ yöneticilerine buradan sesleniyorum, milletin arsasını alıyorsunuz, bildiğiniz müteahhitlere ihaleyle veriyorsunuz.” dedi.
Seçim sürecinde yine bir ''paket dönemi'' geldiğini öne süren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: ''Yoksulluğun kökünü temizlemek istemiyorlar. Paket uygulamasıyla oy topluyorlar. Paketi alıp AKP’ye oy vermek zorunda değilsiniz. Siyaset simsarları, piyasada asalak ve sülük gibi geçiniyor. Bu paket kapınıza geldiğinde sağa sola bakıp sıkılmayın. Alıp paketi, 'Niye geç kaldın?' diye de bir azarlayın. Paketi alın, çoluğunuzla çocuğunuzla yiyin için, çünkü sizindir, hakkınızdır. Öyleyse al paketi, vur tokadı gitsinler. MHP, dokuz yıllık dönemin tahribatını ortadan kaldırmak için bir toparlanma ve onarım hükümeti kuracak. Hilâl Kart projesiyle bütün sorunlarınız çözülecek. Bu bir tüketici kredi kartı değildir. Geri ödemesi, faizi yoktur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz