Mhp Meclis Grup Toplantısı…(1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı’nın, Türkiye’ye adım adım federasyona götürme emareleri...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı’nın, Türkiye’ye adım adım federasyona götürme emareleri taşıdığını ve tasarıya karşı olduklarını belirterek, “PKK başkent Ankara’ya kendi paçavrasını asmış, ama AKP tüm desteğimize karşı al bayrağımızı Kandil’e asamamıştır. AKP’nin Büyükşehir Kanun Tasarısını hazırladığı bir dönemde, BDP’nin hemen devreye girip kendisini hatırlatarak bölge yönetimleri teklifinde bulunması bu iki partinin ilkeler bazında anlaştığına kanıt sayılabilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı’nın TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşülmeye devam ettiğini belirterek, tasarının öngördüğü belde belediyelerinin kaldırılmasının toplumsal çözülme ve sosyolojik ufalanmayı beraberinde getireceğini söyledi. Türk idare yapısının bütünlüğünün bu kanunla bozulacağını ve her şeyin sil baştan yapılacağını ifade eden Bahçeli, bir asrı aşan Türk yönetim sisteminin dayandığı esaslar ve hukuki temellerin aşınacağını ve tarumar olacağını söyledi.

Yönetimde birlik ve idarede bütünlüğün sakatlanma tehlikesiyle yüz yüze olduğunu belirten Bahçeli, söz konusu tasarıya karşı olduklarını söyledi. AK Parti zihniyetinin büyükşehir yönetimlerine yetki ve imkanlar sağlamak için elinden gelen gayreti sarf ettiğini kaydeden Bahçeli, kaldırılması düşünülen belde ve köy sakini vatandaşların ekonomik ve sosyal zorlukları alabildiğine yaşamak zorunda kalacaklarını söyledi.

“Büyükşehir Kanunu, Türkiye’ye federasyona adım adım götürme emareleri taşımaktadır” diyen Bahçeli, bölücü çevrelerin dayatmalarının bu minvalde karşılık bulacağını söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Türkiye AKP eliyle büyük ve elim bir hasar ve tahribatla karşı karşıyadır. Hükümetin Oslo’da PKK’ya vaat ettiği ne varsa birer birer somut projeye dönüşmektedir. Anlaşılmaktadır ki, bu zihniyet bölünmeye, ayrılmaya, parçalanmaya ve idari anlamda taksimata çoktan razıdır. Hükümet için tek mahsur aziz milletimizin tepkisi ve bu çöküşe karşı göstereceği dirençte gizlidir. Bu nedenle kamuoyunun iknası için her yol denenmekte, her telkin ve yönlendirme fütursuzca yapılmaktadır. Demokrasi, özgürlük, barış ve insanlık sözleri Türkiye’nin çözülmesi için mermisi hiç bitmeyen cephanelik olarak kullanılmaktadır.”

İmralı adasında müebbet hapis cezasıyla yatan terörist başını merkezine alan özgürlük taleplerinin, demokratik özerklik ısrarlarının, anadilde eğitim isteklerinin ve Türkiye’yi bölgelere ayırma önerilerinin artan bir şiddetle sürdüğüne işaret eden Bahçeli, “Emin olunuz ki, AKP’nin hazırladığı Büyükşehir Kanun Tasarısı bu rezalet ve melanet yaklaşımlarının devamı niteliğindedir” dedi.

BDP KONGRESİ

Reklam
Reklam

Bahçeli, BDP’nin, hafta sorunda yaptığı 2. Olağanüstü Kongresinde dile gelen ahlaksız görüşlerin, neredeyse federasyona dahi rahmet okutacak bir cesamete büründüğünü belirtti. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Ankara’nın göbeğinde, bölücü yüzler tarafından Türk milletine alenen hakarete dilmiş, Gazi Mustafa Kemal’in iş olsun diye asılan resmi, İmralı canisinin kanlı posteri tarafından hayasızca kapatılmıştır. Bu PKK kongresinde, 12 ile 20 bölgeden oluşmuş özerk bölgeler talebi ileri sürülmüş ve bunların özellikleri bölücü ağızlar tarafından şuursuzca duyurulmuştur. Merak ediyorum; BDP’nin acaba başka bir isteği ve derdi kalmış mıdır? Nasıl olsa taşlar bağlanmıştır, o halde bundan sonra önünde bir engel de olmayacaktır. Deyim yerindeyse BDP’li mihraklar aç kalmıştır da, kendilerini darı ambarında görmektedir. Oldu olacak Türkiye Cumhuriyeti, kantonlara dönüşsün veya Mezopotamya şehir devletlerine gerilensin de, AKP, CHP, BDP ve PKK rahatlasın ve derin bir soluk alarak amaçlarına ulaşmanın keyfini sürsünler.

Reklam
Reklam

Karanlığın bu dört köşesi, bölücülüğün bu dört seyisi, çürümenin bu dört yolu, millet aleyhine kurulan kumar masasının bu dört kare ası Türkiye ve Türk milleti itlaf olmadan iflah olmayacaklardır. Ne var ki MHP de bunlar yere çakılmadan, diz üstüne çökmeden ve yanlışlarından dolayı teslim bayrağını çekmeden huzur bulamayacak, sükunete ulaşamayacaktır.”

BDP kongresinde, ‘İmralı canisinin saygıyla anıldığını, rüsva nitelikli posterlerinin asıldığını ve bir de barış elçisi olarak takdim edildiğini’ söyleyen Bahçeli, “Caniyle barışın, katille maktulun ya da ihanetle sadakatin bir görülmesi şayet bir cehalet hali değilse; edep, ahlak ve insanlık hududunu aşan alacalı kişilik saçmalığı olarak tanımlanmalıdır” dedi.

Ankara’nın başkent oluşunun 89. yıldönümünü takip eden bir süreçte, bölücü çirkefliklerin, uluorta yapılan terör propagandasının bu tarihi şehirde yaşanmış olmasının aslında devlet adına bir hezimet, hükümet adına da bir utanç vesikası olduğuna vurgu yapan Bahçeli, “Okul basıp öğrencileri ve öğretmenleri yaralayan, askerimizi, polisimizi şehit eden alçaklar Ankara’da iyice şımarmışlar ve zıvanadan çıkmışlardır” dedi.

Reklam
Reklam

BDP kongresinin eli ve vicdanı kanlıların cirit attığı bir yer haline geldiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

“Eski alışkanlıklarını bırakamayan maskeli şeref yoksunları ne ilginçtir ki yeni duruma ayak uyduramamışlar ve salondaki korsan girişimlere devam etmişlerdir. PKK başkent Ankara’ya kendi paçavrasını asmış, ama AKP tüm desteğimize karşı albayrağımızı Kandil’e asamamıştır. AKP’nin Büyükşehir Kanun Tasarısını hazırladığı bir dönemde, BDP’nin hemen devreye girip kendisini hatırlatarak bölge yönetimleri teklifinde bulunması bu iki partinin ilkeler bazında anlaştığına kanıt sayılabilecektir. İkazla belirtmek isterim ki, ortaoyun soytarılığına özenenler, yıkım müteahhitliğe niyetlenenler, omuzlarda gezen demagoglara imrenenler, hain proje nakil hatlarından aldıkları değişim sakızıyla yozlaşma akıntısına kapılanlar, günahta, kötülükte ve zehirin başucunda buluşanlar çılgınlığı bırakmalı ve Türk milletinin sabrını daha fazla sınamamalıdırlar. Öyle ki milletimizin himmetiyle Milliyetçi Hareket Partisi dev gibi, dağ gibi milli, siyasi ve tarihi varlığıyla bu çevrelerle mücadele etmeye yeminlidir ve henüz hiçbir şey bitmiş değildir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: